avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat unic- administrator unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat unic- administrator unic

Stiu ca un asociat unic, administrator unic nu se poate angaja la firma lui(SRL) dar as vrea sa stiu daca se poate angaja cu carte de munca in cazul in care numeste un administrator neasociat. Si daca da ce trebuie sa faca pentru a numi acel administrator neasociat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Depechemod , utilizator 21:51, 10 Februarie 2007

ma fac intotdeauna sa ma intreb: de ce oare tin unii mortis sa fie salariati cu contract de munca???

cred ca nu stiu ca de fapt asigurat in sistemmul public de pensii este echivalentul salariatului.....atat munca prestata in temeiul unui cim cat si contractul de asigurare constituie stagiu de cotizare si se ia in calcul la stabilirea pensiei. Poate mai sunt si alte motivre de ce tin mortis sa fie salariati.
ei si :-/ nu ati auzit de pensiiile privatte care sunt mult mai sigure si nu mi le calculeaza cum ii vine ministrului:(
Va multumesc pentru raspunsuri. Am fost la Registrul Comertului dar m-au trimis la ITM iar cei de la ITM m-au trimis la Registru. Deci...
Din pacate asta e legea in Romania sa nu poti sa te angajezi la propria firma. Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar este problema mea de ce vreau sa am carte de munca la firma mea.
In concluzie tot nu stiu cum se procedeaza cu administratorul neasociat.

Ok! Daca aceasta este dorinta dvs.... Pentru ca firma dvs sa aiba un al doilea administrator (asociat sau neasociat) trebuie modificat actul constitutiv (in care probabil ca nu se vorbeste despre posibilitatea administrarii firmei de catre doi adm.)printr-o deczie/hotarate a dvs. ca asociat unic. Ceva de genul: Subsemnatul...in calitate de asociat unic al...am hotarat urm. 1. Societatea ...va fi administrata de doi asociati, fiecare cu puteri depline si cu drept de a repreyenta societatea impreuna sau separat (sau cum vreti dvs)....2 Se numeste administrator dl.....(cu toate datelede identificare). Rescrieti actul constitutiv in varianta actualizata (adica inserati la capitolul administrarea societatii modificarile pe care le-ati facut). Va mai trebuie o declaratie (atestata de avocat) a noului adm din care sa reyulte ca indeplineste conditiile prev de lege pt a detine calitatea de adm. si, depinde de loc, cazierul fiscal al persoanei. Aceste documente la depuneti la reg. com. unde completati cererea de mentiuni pe care o luati de la biroul informatii si platiti taxele pe care vi le vor comunica. Succes, dar repet s-ar putea sa nu va rezolvati problema din topic. Mai mult ca sigur ITM s-ar putea sa-si amintesca ce am scris eu intr-un raspuns de mai sus.
Care sunt taxele ce trebuie platite in cazul indemnizatiei platite pe baza unui contract de administrare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare asociat unic ewe ewe In cazul unui SRL, asociatul unic, care este si administrator, poate fi angajat cu CIM pe post de agent vanzari? Dar in cazul in care un SRL are 2 asociati , ... (vezi toată discuția)
S.c. cu asociat unic bdd bdd asociatul unic al unei societati comerciale poate fi si administrator (denumit prin decizia administratorului unic si inregistrata mentiunea la Registrul ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate avocat Reiau discutia in acest sens. Am fost la Uniune si nimeni nu mi-a dat un raspuns. V-as ruga daca se poate sa va exprimati opinia fata de urmatoarele ... (vezi toată discuția)