avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cumparare imobil în timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cumparare imobil în timpul divortului

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : intentionez sa cumpar un imobil, prin credit ipotecar obtinut de mine pe baza venitului meu, dar în paralel ma pregatesc pentru deschiderea unui proces de divort (care nu a putut avea loc pâna acum, deoarece am sperat ca vom ajunge la un acord pentru divort, ceea ce nu s-a întâmplat).
Cum pot proceda pentru ca imobilul pe care doresc sa-l cumpar sa fie doar bunul meu propriu si sa nu fie luat în considerare pentru partaj ? e posibil ca celalalt sot sa dea eventual o declaratie la notar prin care sa afirme ca nu contribuie cu nimic la acea achizitionare si deci ca nu are nicio pretentie referitor la acel imobil ?
Ideea era sa astept terminarea divortului pentru ca totul sa fie curat si clar, dar nu toti proprietarii care vând pot astepta, si nu as vrea sa pierd vreo ocazie doar pentru ca nu am divortat înca.
Multumes pentru orice sugestie sau sfat.
Cel mai recent răspuns: syma , utilizator 18:07, 6 Aprilie 2010
Eu am dat declaratie la notar ca nu am contribuit cu nici o suma la cumpararea imobilului, iar pe contractul in vanz cump s-a mentionat ca sotul meu cumpara bunul si ca e bun propriu, pe extrasul Cf apare mentiunea casatorit - bun propriu.
Deci prezumtia de comunitate e rasturnata de insesi declaratia sotului ca nu participa cu sume de bani la achizitia bunului imobil chiar daca aceasta achizitie este in timpul casatoriei.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi.
Este evident ca e preferabil sa astept finalizarea divortului, dar cine poate sti cat va dura acesta, daca sotul nu este de acord ?! Pe de alta parte, daca inchei un antecontract trebuie sa mentionez in cat timp voi achita diferenta de pret, si iarasi ajung la problema timpului : nu pot sa cer cuiva sa astepte n luni pentru un contract definitiv, in plus fara sa fiu sigura ca dupa acel timp situatia s-a rezolvat...
Voi studia posibilitatile evocate de dvs. si voi vedea ce se mai întâmpla intre timp.
Apreciez în continuare orice alta idee îmi poate oferi oricine si va multumesc înca o data pentru suport si timpul acordat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj katykati katykati Buna ziua Daca fostul meu sot isi inregiatreaza o masina adusa din afara dar imediat dupa pronuntarea divortului ea mai face obiectul partajului? VA MULTUMESC. (vezi toată discuția)
Instrainare mostenire JuliaM JuliaM Buna ziua, Am mostenit de la bunica mea un apartament in Romania pe care l-am vandut si vreau ca baii obtinuti sa-i folosesc in cumpararea unei proprietati ... (vezi toată discuția)
La divort pierd jumatate din casa chiar daca era a mea dinaintea casatoriei? aalinab aalinab Buna ziua Am o ruda saraca care din lipsa de bani pe moment m-a rugat pe mine sa aflu ce se intampla daca divorteaza: El este casatorit de 3 ani legal, dar ... (vezi toată discuția)