avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... modificari prin legea 49 din 2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

modificari prin legea 49 din 2010

1)cum inceteaza CIM al unui salariat pensionat pt. invaliditate, respectiv pensie anticipata?cu ce art. din codul muncii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:56, 28 Aprilie 2010
multumesc
Un salariat indeplineste conditiile de pensionare, varsta standard + stagiul minim la data de 01.05.2010. A depus cererea de pensionare catre angajator in cursul lunii aprilie. Urmeaza sa mearga cu dosarul la Casa de Pensii.
Ce mentiune se trece in carnetul de munca? Propus la pensie cu data de 01.06.2010 sau incetare contract individual de munca conf art. 56 lit d?
Daca e valabila cea de/a 2 a varianta, ce se intampla cu salariatul in cazul in care decizia de pensionare e respinsa?
multumesc
Inchideti carnetul cu mentiunea "solicita pensionarea..." si emiteti decizie conform art. 56, alin. (2) Codul muncii.

mihaela2002 a scris:
Daca e valabila cea de/a 2 a varianta, ce se intampla cu salariatul in cazul in care decizia de pensionare e respinsa?

La acest aspect nu s-au mai gandit cei care ne-au lovit cu Legea nr. 49/2010. De ce sa se mai gandeasca, efortul ar fi fost prea mare.

Scrieti aici, in forum, data nasterii angajatului dvs., sexul acestuia si stagiul realizat, o sa va raspundem noi daca indeplineste conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim - pensie de invaliditate ioanav04 ioanav04 Buna seara tuturor, am rugamintea sa-mi spuna cineva cum inceteaza CIM al unui salariat in momentul inscrierii la pensie de invaliditate (gradul ... (vezi toată discuția)
Pensionare conform legii nr. 49/2010 emiliaa emiliaa Un angajat nascut in 10.04.1946 a indeplinit varsta de pensionare in ianuarie 2010. Nu a depus dosar de pensionare la casa de pensii si nici nu va depune el. ... (vezi toată discuția)
Concediere pentru angajat cu dosar de pensionare depus . petru lucaci petru lucaci Florica, angajata la SC Electrificare CFR SA in data de 18.03.2010 solicita societatii intocmirea dosarului de pensionare pentru limita de varsta incepand ... (vezi toată discuția)