avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu vatamare de persoane pe trotuar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu vatamare de persoane pe trotuar

Va salut,

Ieri am fost implicat intr-un accident oarecum usor pe trotuar, in calitate de sofer. Am inceput sa dau usor cu spatele, dar nu m-am asigurat, si am atins usor o femeie in varsta care avea probleme locomotorii. In clipa in caream atins-o si-a pierdut echilibrul si a cazut. Am fost cu dansa la spital, dar cei de acolo au spus ca este ok, insa batrana in cauza are probleme de sanatate mai vechi care necesita internari periodice in spital.
Momentan batrana doreste sa o ajut cu internarea aceasta periodica in spital.
As dori sa stiu ce amenda voi primi, cand imi pot recupera permisul si daca sunt obligat sa suport cheltuilile cu bolile mai vechi ale batranei(pentra ca aceasta invoca momentan aceste pretentii) in conditiile in care in urma analizei medicale ce au precedat accidentul a rezultat faptul ca nu i-am cauzat nici o problema de sanatate.

Va multumesc anticipat

Am fost astazi sa imi prelungesc dovada, domnul agent rutier care mi-a intocmit dovada mi-a spus ca doar ma duc la parchetul de pe langa judecatoria sectorului 2 si imi semneaza domnul procuror de serviciu prelungirea dovezii. Increzator in faptul ca totul va fi simplu,. evident ca nu a fost asa. Aparent pentru prelungirea unei dovezi este nevoie de copie dupa: BI, dovada + o cerere tip care se cumpara de undeva de pe stradutele din zona, numere de telefon pentru a contactat serviciul de informatii al parchetului de pe langa judecatoria sectorului 2 sunt 021.313.98.76; 021.313.98.59. Si programul este martea si joia.
Parchetul ca si celalalte institutii ale statului abilitate sunt confruntate cu unmare aflux de cauze,inclusiv cu astfel de operatiuni.
Un procuror ajunge ca pe an sa aiba de solutionat mai mult de 1000 de dosare.
In aceasta situatie,care ste reala,fara intentia de a cordu cuiva"circumstante atenuante",nu vad care este problema.
Pentru a prelungi dovada de circulatie, asa cum am spus si mai sus, este nevoie de o copie dupa bulentin, dovada (fata+verso) si o cerere tip pe care voi incerca sa o uploadez cumva aici. Pentru a completa aceasta cerere este nevoie de numarul dosarului, care probabil ca nu vi se va comunica telefonic (pe mine cel putin nu m-a sunat nimeni) asa ca il puteti afla de la secretariatul de pe Udriste. Dupa ce depuneti cererea la Parchet va trebui sa mai faceti un drum pana la Udriste si un stat la coada pentru prelungirea dovezii.

Pentru a vorbi cu cel ce se ocupa de dosarul deschis in urma accidentului se merge tot pe udriste in cladirea noua sunt birourile cercetari penale pentru toate sectoarele din Bucuresti si se cauta domnul/doamna care se ocupa de caz.

Acum eu trebuie sa merg impreuna cu victima accidentului sa dam o declaratie la biroul cercetari penale, ceva sfaturi?

Buna ziua,

S-au facut ceva progrese in cazul meu. Dosarul a fost inaintat parchetului de pe langa judecatoria sec 2 Bucuresti, cu propunerea de neincepere a urmaririi penale. Acest lucru s-a petrecut la inceputul lunii iulie. Cam cat dureaza pana la solutionare? Ce ar trebui sau as putea sa fac pentru a usura munca procurorilor sau pentru a grabi solutionarea?

Va multumesc pentru ajutor
Dosarul a fost inchis. Am primit permisul inapoi fara nici un fel de amenda. Pe toate perioada cercetarii am condus cu dovada pe care o reinnoiam in fiecare luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conducere - lovire persoana pe trecerea de pietoni silviat silviat Buna ziua, Saptamana trecuta am avut un accident rutier, am lovit o persoana pe trecerea de pietoni.(doar am atins-o putin cu aripa din dreapta a ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez permisul? DaniDaniel DaniDaniel Buna ziua. Am accidentat usor cu oglinda un pieton in stare de ebrietate. M-am oprit si am insistat sa-l duc la spital dar pur si simplu nu a vrut. Dupa cateva ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare corporala CorinaBurcea CorinaBurcea Buna seara! Pe data de 14 iulie am avut un accident pe sos. Chitila. Din cauza vizibilitatii reduse (o alta masina era pe banda din partea stanga a mea) si din ... (vezi toată discuția)