Asociatul X dintr-o S.R.L. unde mai sunt inca 2 asociati ,decedeaza si nu lasa mostenitori legali cunoscuti. Dupa 6 luni de la deces nu s-a depus nici o cerere de deschidere a succesiunii. Cui revin partile sociale ale defunctului? Statului? :))
...si pina la numirea unui administrator societatea va functiona prin cei doi asociatyi...activitatea ei nu se blocheaza daca admin. a decedat...hot pot fi luate in mod valabil de cei doi daca avem dubla majoritate:a numarului fapt indeplinit si al partilor sociale...
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns si as mai vrea sa precizez ca ceilalti doi asociati au 40%. respectiv 20% din capitalul social. E interesant punctul de vedere referitor la faptul ca administratorul poate fi numit prin hotarare AGA fara modificarea actului constitutiv! Aceasta ne-ar ajuta f.mult. Pana acum unul din cei doi l-a numit pe celalalt in functia de director cu c.i.m.depus la ITM pentru a avea drept de semnatura in banca, etc si pentru a reprezenta societatea. O sa initiem si procedura notariala. Acum mai intervine si modul de repartizare a dividendelor ! Pot decide cei doi asupra acestui aspect si mai ales ce se va intampla cu partea ce ar fi revenit asociatului decedat?
Da, se poate stabili prin hot AGA, de-aia am intrebat cat au cei 2 asoc. Dar ac hot trebuie inreg la Reg Com, ca si actul aditional; procedura e aceeasi.
Da, se poate stabili prin hot AGA, de-aia am intrebat cat au cei 2 asoc. Dar ac hot trebuie inreg la Reg Com, ca si actul aditional; procedura e aceeasi.