Am o intrebare, fiind mai putin cunoscatoare in ale societatilor. Din cate am inteles administratorul unei societati nu mai poate fi angajatul acesteia, si lucreaza in baza unui contract de mandat. (sau ceva de genul)
Deci in lipsa de CIM cu ce bani urmeaza sa fie platit admin-ul? - presupunand ca el nu e actionar sau asociat si poate sa-si ia malaiul :) din eventualele dividende.
Sau chiar daca ar avea un drept la dividende, ce se intampla daca societatea merge in pierdere, si nada dividende.
Pai nu inteleg care e interesul statului aici, care in mod normal vrea sa aiba cat mai multe venituri la buget. Mi se pare ca poti fenta fiscul mult mai usor printr-un contract de mandat incheaiat intre SRL-ul X si pers fiz Y.
Adica ma gandesc la un domn sa-i zicem Cornel... care nu face altceva decat sa fie adminstratorul unui SRL in baza unui contract de 10 mil pe luna? Ce impozite sa platesc din acest contract? Plateste si asigurarile sociale? Si daca ii este reziliat contractul... are dreptul la somaj? Sau cum?
Sunteti furioasa rau doamna dar, din pacate:(, nu ati nimerit bine ca sa va mai calmati....
Daca domnu' Cornel nu face nimic si primeste 10 mil pe luna.... norocul lui. Ziceti saru' mana ca nu e deputat sau senator:)
V-ati fi enervat si mai rau.
Impozitele si le plateste singur, asa cum prevede legea.
Daca i se reziliaza contractul si indeplineste conditiile pt somaj, da, il va primi.
Administratorul primeste bani - remuneratie/indemnizatie sau cum s-ao numi ea - in baza ACTULUI CONTITUTIV sau Hotararii Adunarii Generale Prin codul fiscal acesti bani sunt ASIMILATI salariului si impozitati ca atare (retinere de catre platitorul unor astfel de venituri - societatea). Am tot inserat aceasta idee in diverse raspunsuri prin diverse topicuri si nu inteleg ce este de neinteles cu aceasta problema a administratorilor. Fie ca primesc un salariu in baza unui contract individual de munca (care are ca element esentia salariu) fie ca primesc niste venituri altfel botezate in baza unui act constitutiv/hotarare a adunarii generale, dar impozitate LA FEL ca si salariul nu este oare acelasi lucru??? A avut grija statul sa-si ia banii, stati linistiti!.
Poate ma dumiresc cu ajutorul vostru.
Am firma nou infiintata. SRL. 2 asociati. Eu unic administrator. Atat la registrul comertului cat si la administratia financiara am fost anuntat ca pot fi angajat chiar daca sunt administrator intrucat nu sunt si unic asociat.
Ieri am fost la o directoare de la fortele de munca unde mi s-a spus ca fiind administrator unic nu pot fi si angajat. ....solutia data de ei: inca un administrator care poate avea chiar si puteri limitate (doar in reprezentarea cu camera de munca spre exemplu ) si astfel ei imi primesc cartea de munca eu fiind in continuare admistrator.
Concluzia: eu ma pot angaja la firma unde sunt asociat si administrator? nu contravine cu legea 31 ?
Poate ma dumiresc cu ajutorul vostru.
Am firma nou infiintata. SRL. 2 asociati. Eu unic administrator. Atat la registrul comertului cat si la administratia financiara am fost anuntat ca pot fi angajat chiar daca sunt administrator intrucat nu sunt si unic asociat.
Ieri am fost la o directoare de la fortele de munca unde mi s-a spus ca fiind administrator unic nu pot fi si angajat. ....solutia data de ei: inca un administrator care poate avea chiar si puteri limitate (doar in reprezentarea cu camera de munca spre exemplu ) si astfel ei imi primesc cartea de munca eu fiind in continuare admistrator.
Concluzia: eu ma pot angaja la firma unde sunt asociat si administrator? nu contravine cu legea 31 ?
Somer sau nu?
whitescorpion
O persoana a fost data afara de la locul de munca...intra in somaj,nu?Deci cartea de munca i se va tine de catre somaj.
El este si asociat unic la un SRL ... (vezi toată discuția)