avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Din ce traiesc administratorii?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Din ce traiesc administratorii?

Am o intrebare, fiind mai putin cunoscatoare in ale societatilor. Din cate am inteles administratorul unei societati nu mai poate fi angajatul acesteia, si lucreaza in baza unui contract de mandat. (sau ceva de genul)

Deci in lipsa de CIM cu ce bani urmeaza sa fie platit admin-ul? - presupunand ca el nu e actionar sau asociat si poate sa-si ia malaiul :) din eventualele dividende.

Sau chiar daca ar avea un drept la dividende, ce se intampla daca societatea merge in pierdere, si nada dividende.
Cel mai recent răspuns: Depechemod , utilizator 08:42, 10 Februarie 2007
In cazul in care angajezi un administrator pe baza unui contract de administrare trebuie operat in cartea de munca? Acest administrator poate fi angajat cu carte de munca la alta firma?
In cartea de munca se opereaza in baza unui contract individual de munca. daca nu e c.i.m. ci alt contract atunci evident nu operez. Pentru a doua intrebare raspunsul este: depinde. Se poate pretinde adm sa nu mai lucreze pt o alta firma concurenta, de ex.
Deci am inteles ca: un administrator angajat cu contr de adm poate fi angajat cu norma intreaga in baza unui C.I.M. la alta firma si angajarea unui adm cu contr de adm este legala.
Daca gresesc corectati-ma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator asociat unic srl mihaelamc4 mihaelamc4 Buna seara, Am rugamintea daca poate cineva sa clarifice cateva lucruri: 1 - sunt asociat unic al unui SRL infiintat in ian.2005, iar in actul ... (vezi toată discuția)
Administrator salariat deacroxana deacroxana Am urmatoarea situatie: X este asociat unic la o firma. In actul constitutiv se mentioneaza urmatoarele: \"conducerea societatii este efectuata de catre ... (vezi toată discuția)
Somer sau nu? whitescorpion whitescorpion O persoana a fost data afara de la locul de munca...intra in somaj,nu?Deci cartea de munca i se va tine de catre somaj. El este si asociat unic la un SRL ... (vezi toată discuția)