avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare de drept a CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare de drept a CIM

Conform art.56 lit j din Codul Muncii, contractul individual de munca inceteaza de drept "la data expirarii termenului CIM incheiat pe durata determinata".
In cazul in care un salariat prezinta certificat de concediu medical pe o perioada care depaseste data expirarii termenului , CIM inceteaza la data pana la care a fost incheiat, sau la data incetarii concediului medical?
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 23:25, 7 Mai 2007
Da, sunt foarte clare lucrurile :) De fapt nu se va intampla altceva decat ca se va decala data incetarii activitatii cu 10 zile si se va achita acea indemnizatie de concediu medical tot din fondul de concedii si indemnizatii datorat catre CASS , indemnizatie pe care o putea obtine atunci, din acelasi fond :).
*In cazul prezentat, CIM inceteaza conform Art. 56 lit. (j) (la data expirarii termenului pt care a fost incheiat)
Indemnizatia pt incapacitate temporara de munca se achita in continuare din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate conf Art. 32/ OUG 158/2005
*In cazul prezentat, CIM inceteaza conform Art. 56 lit. (j) / Codul muncii (la data expirarii termenului pt care a fost incheiat)
Indemnizatia pt incapacitate temporara de munca se achita in continuare din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate conf Art. 32/ OUG 158/2005

Aveti incredere!:)
Instantele de dr muncii nu comenteaza :D atunci cand lucrurile sunt clare. Au grija de angajati.
Succes si... tineti-ne la curent!

Am revenit cu noutati...si nelamuriri.
Se pare ca n-a fost nici un recurs, iar azi am primit de la colegii de la juridic sentinta civila si notificarea de la executorul judecatoresc .
Sentinta anuleaza decizia de incetare a activitatii la data de 09.07.2006 ( data la care expira CIM) si dispune incetarea la data de 21.08.2006 (ultima zi de concediu medical). Art. la care se face referire: art 50 Codul Muncii (privind suspendarea) si art.60 Codul Muncii ("concedierea nu poate fi dispusa..." ) . Concedierea = incetare de drept?!
Totodata dispune calcularea si achitarea de catre angajator a indemnizatiei conform Legii 19/2000 !!!!
Intrebare: Legea 19/2000 nu mai are nici o legatura cu concediile medicale din ian. 2006. Ce fac? Aplic OUG 158/2005 ( de care se pare ca judecatorul nu are cunostinta) ?

In notificarea executorului judecatoresc ni se solicita plata unei sume fixe xxxx lei reprezentand c/valoarea indemnizatiei de concediu medical. In incercarea de a descoperi de unde a obtinut d-na executor aceasta suma, am ajuns la concluzia ca a calculat indemnizatia in baza legislatiei aplicabile pana la mai 2000 !!! ( Poate unii stiti de cate ori s-a schimbat modul si baza de calcul in acesti 7 ani :)) ). In plus a uitat ca exista retineri privind contributiile individuale si impozitul pe venit.
Intrebare: Calculez indemnizatia conform OUG 158/2005 cu modificarile utlerioare si comunic d-nei executor de ce achit cu aproximativ 1.400 ron mai putin decat spune dansa? Daca in sentinta se specifica "calcularea", executorul are dreptul sa stabileasca suma, chiar daca nu are datele necesare in vederea stabilirii corecte?

Imi cer scuze pentru exprimarea putin greoaie, dar sunt profund dezamagita . :(

Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2007
tana, utilizator
Sorry, nu am mai intrat cam demult... in fine.
Deci, parerea mea in privinta concedierii o cunosti.... O intrebare am la tine: De cand oare se aplica contributiile la medical?(la idemnizatia Asig.Sociale ?

Alte discuții în legătură

Desfacere contract munca giusi giusi Buna ziua Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata,care expira pe 17.10.2014,iar intre timp am facut o depresie si momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Incetare cim de drept lavinia_a lavinia_a Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie. Am un angajat pe perioada determiniata (3 luni) caruia ii expira azi contractul de munca. Angajatul este in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical sl2005 sl2005 Buna ziua, Sunt angajata cu contract de munca pe durata determinata si am concediu medical. Doresc sa -mi raspundeti daca la expirarea contractului sunt in ... (vezi toată discuția)