avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa fara acte.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa fara acte.

Ce as putea face in urmatorul caz?
Bunicii mei, au o casa si poamant la tzara. Pe pamantul pe care este contruita casa (casa ridicata din 1920), i a-s facut titlu conform legii 18/1991, si i s-a eliberat in 1995. Dar este cuprins numai pamantul din curte, atata. Casa nu este cuprinsa niciunde.
Avand in vedere ca mostenitorii bunicilor de pe mama, este doar mama mea si atata, ce as putea face in acest caz?
Pe pamant i s-a dat titlul de la primarie dupa legea 18. Bunicul meu este decedat. Ca sa poata vinde nu are acte decat pe pamant, dar pe casa nu.
As putea rezolva pe cale de accesiune? Ce fel de accesiune? As putea sa-mi dati un model de actiune?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Goergiana , utilizator 14:16, 7 Iulie 2011
Buna ziua.As dori sa aflu si eu un lucru. Sunt maritata ca un barbat care mai fusese casatorit inainte si are doi copii din acea casnicie, la divort lasand totul copiilor si fostei sotii.Apoi el si-a cumparat alta casa dupa care s-a casatorit cu mine, netrecandu-ma si pe mine in actele acestei case. As dori sa stiu: dupa 15 ani de casnicie beneficiez de vreun drept la acesta casa?
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Goergiana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate teren ralu192000 ralu192000 Buna ziua, eu am o problema cam incalcita. Bunicii sotului meu au avut 7 copii (2 baieti, 5 fete), carora le-au lasat mai multe terenuri, \\\"la comun\\\". ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate ola71 ola71 Buna ziua.Am doar titlul de proprietate emis bunicilor,cum obtin contractul de proprietate ptr casa necesar emiterii buletinului de identitate?:( (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate casa construita in 1960 Scortzishor Scortzishor Buna ziua, as dori sa stiu cum pot intra in legalitate in privinta unei case (78mp) cu teren (200mp), casa construita prin anii 1960, am actul de proprietate ... (vezi toată discuția)