avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat????

buna, am urmatoarea problema: sunt sofer d taxi si in urma cu ceva timp, intr-o noapte, am luat 3 indivizi pe care i-am dus la o anumita destinatie le-am pus aparatul d taxat, bon,tot. nu mi-au platit cursa si era sa imi iau si bataie. am plecat si mam intors cu inca 4 prieteni nu pt a face scandal ci pt a egala taberele. din discutia din masina a indivizilor am retinut numele unuia si asa in noaptea respectiva d la un trecator am aflat unde locuieste. Am ajuns la locuinta, sa am batut la usa, a iesit tatal sau care l-a acoperit spunand ca nu e acasa. am cerut un nr d tel sa il pot contacta ,mi s-a dat unul dar nimic. fiind destul de enervat ca nu am dat d individ, la plecare iam luat poarta din fata casei si i-am lasat-o la circa 20 m cu scopul de a-i da un pic d bataie d cap sa o caute dak tot nu miam recuperat prejudiciul. am plecat. individul face apel la 112 ca i s-a furat poarta, ma cauta politia, dosar penal si ma incadreaza la furt calificat, spunandu-mi sa nu-mi fac griji pt ca pleaca d la ei cu propunere d neincepere a urmarii penale pe baza art18'1Cpen. la ce sa ma astept? multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:16, 13 Aprilie 2010
poarta respectiva era la 2 case distanta cand mam prezentat la politie in drum am lasat si poarta la loc. sa nu fie probleme. nu ma pricep dar poarta a fost mutata din pozitia initiala nu vad furtul pt ca nu am avut nici o intentie sa-mi insusesc ceva.
Niciodata nu am fost de acord cu soferii de taxi chemati prin statie, de un coleg sa ciomageasca pe cineva,indiferent din ce motiv.
Va inteleg ca munciti si sunteti si student.
Din acest punct de vedere aveti toata aprecierea mea,fapt care nu ma impiedica sa imi spun parerea despre o atitudine de "gasca de mardeiasi",care prolifereaza tot mai mult.
Pe de alta parte ,ca sa se razbune,chiar persoanele respective puteau ascunde poarta si sa va reclame ulterior.,din razbunare
xxx99 a scris:

poarta respectiva era la 2 case distanta cand mam prezentat la politie in drum am lasat si poarta la loc. sa nu fie probleme. nu ma pricep dar poarta a fost mutata din pozitia initiala nu vad furtul pt ca nu am avut nici o intentie sa-mi insusesc ceva.

Din ce ziceti nu ar fi furt dar depinde ce probe sunt la dosar.
Daca vreti sa evitati orice vinovatie va trebuie avocat.
Amenda administrativa denota vinovatia...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

xxx99 a scris:

Din ce ziceti nu ar fi furt dar depinde ce probe sunt la dosar.
Daca vreti sa evitati orice vinovatie va trebuie avocat.
Amenda administrativa denota vinovatia...

Poate reusim sa facem o discutie pe incadrarea juridica motivata,care credeti dvs. ca i-ar fi data faptei.
Citind relatarea domnului taximetrist si mie mi se pare incadrarea juridica la furt putin cam exagerata! Cred ca ar fi fost mai rezonabila o incadrare la distrugere. Sub aspect subiectiv nu a existat intentia isusirii bunului, chiar daca omul a facut cativa pasi cu "poarta in spate" :D!
Oricum trebuie tratata situatia cu responsabilitate pentru a se evita un deznodamant nedorit!
Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Furt, ce se poate intimpla? alice2008 alice2008 sall. sotul meu este cercetat de politie pt k a cazut in plasa a mai multor oameni. fiind sofer el e raspunzator pt ce sa intimplat. toate bunurile au fost ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)