avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa dau in judecata amanta sotului !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa dau in judecata amanta sotului !

de ce dovezi am nevoie ca sa demonstrez ca imi strica casnicia,de cati bani am nevoie(aproximativ),pot folosi telefonul lui ca proba fara consimtamantul lui?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:17, 13 Aprilie 2010
nico1993ro a scris:

La crearea unui precedent si din dorinta de a trage un semnal de alarma pentru cei care nu respecta legamantul casatoriei.(..)Am citi despre o femei din Carolina de Nord care a intentat proces si a avut castig de cauza.

Va referiti la legea " alienation of affection" care a fost intrudusa in America undeva la sfarsitul secolului 19 si care, in prezent , a fost abrogata in majoritatea statelor americane.(mai e in vigoare in doar 7 state)
Daca doriti sa ne raportam la" modelul american" poate ar trebui sa nu uitam ca exista in America si state populate de comunitati mormone care practica poligamia.
Doar in Evul Mediu femeia era cumparata de la parinti de catre sotul ei si devenea astfel "proprietatea" lui. In cazul in care un alt barbat isi dorea femeia respectiva .. putea plati sotului o rascumparare.
Iubirea nu se impune prin masuri coercitive si statul nu este in masura sa faciliteze razbunarea sotului inselat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
iulia., utilizator
nico1993ro a scris:

de ce dovezi am nevoie ca sa demonstrez ca imi strica casnicia,de cati bani am nevoie(aproximativ),pot folosi telefonul lui ca proba fara consimtamantul lui?

nu aveti ce sa faceti impotriva ei. lwegile nu va ajuta ca sa ii "dati la cap".
nu va lasati nici dvs, nu divortati ca sa i-l lasati ei pe tava.
Stimata doamna,
Din pacate, chiar daca simtiti ca principalul personaj negativ in aceasta poveste este concubina sotului, nu puteti face nimic impotriva acesteia, legislatia din Romania fiind zero in aceasta arie.
Totusi, in cazul in care nu doriti sa divortati, va puteti indrepta impotriva sotului, invinuindu-l de abandon de familie, conform articolului 228 din Codul penal. Daca se poate dovedi ca dansul va intretinea si apoi v-a parasit, expunandu-va la suferinte fizice sau, in situatia dvs., morale, "you might have a case", cum ar afirma un avocat american.
Dumneavoastra trebuie insa sa apreciati daca acest efort (nervos, financiar) merita. Onorariul unui avocat pentru un astfel de caz poate fi destul de ridicat, dar puteti avea o sansa daca gasiti unul care sa va reprezinte pro bono. Succes si capul sus!
A spus cineva ca la noi legila nu sunt ca in SUA. As adauga: Slava cerului! =D>
Pro bono la noi nu exista... iar 228 e abrogat in Codul penal in vigoare!
Abandonul e la 305 si nu spune doamna nimic ca nu avea cu ce se intretine, ce manca etc.

Precedentul nu tine de cald si nici macar in legislatia SUA nu panseaza inimi ranite. Nu vad logica, ce a gresit acea femeie? Poate pentru ea nici nu inseamna mare lucru, sau poate a trait numai clipa, sau poate nu stie de casnicie... in orice caz, cu ce a gresit ea ca domnul a placut-o?
Ca poate aveti sanse, dar sa vedem ca sotul era cuminte si dedicat familiei, ca nu a vrut, ca relatia intre soti era minunata pana la aparitia madamei...
Dar mie nu-mi reiese de nicaieri vreo astfel de vina a amantei...
Multumesc pentru rectificarea privind articolul 228, devenit acum 305.

Exista mari case de avocatura din Romania care preiau si cazuri pro bono, in anumite conditii.
Un astfel de caz ar putea genera multa publicitate pozitiva pentru respectiva casa de avocatura, iar doamna in speta ar putea crea in alt mod precedentul dorit, chiar daca nu juridic. Deocamdata. Sa nu uitam totusi ca legea este un organism viu, nicidecum static, dovada fiind aparitia si aplicarea principiului suprematiei legii comunitare (formata si din precedente) asupra legii nationale in caz de conflict intre acestea doua (Costa v. Enel).

Mult succes!

Alte discuții în legătură

Pentru amante nu exista legi? mami76 mami76 Buna ziua, vreau sa stiu daca se poate sa o dau in judecata pe amanta sotului, sa-i cer daune morale simbolice pentru prejudiciul adus familiei noastre... (vezi toată discuția)
Buna ziua! noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, ... AFRODITA FRATA AFRODITA FRATA Buna ziua! Noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, prostituate ,infirmiere pentru sotii nostri. Si chiar daca am face-o ei tot se duc la amante ... (vezi toată discuția)
Cer daune morale amantei sotului ? cicam cicam legile Romaniei imi permit sa o chem in instanta si sa i cer daune morale si materiale amantei sotului meu: -cu care ma aflu in proces de divort (el l-a ... (vezi toată discuția)