avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier

daca in cazier apare o amenda penala si ulterior am un accident cu masina si mi se face dosar penal se adauga la pedeapsa si amenda penala?????

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cercetasa , utilizator 16:22, 9 Aprilie 2010
am un proces pentru vatamare corporala

avocata mea mi a spus ca e posibil sa mi dea o amenda penala si despagubiri sau inchisoare cu suspendare si despagubiri.

dar avocatul partii vatamate vrea acu dupa 2 ani de proces si urmarire penala sa ma impac cu partea vatamata adica sa i dau 1000 de euro.

eu nu vreau sa ma impac vreau sa decida legea.

dar ma gandeam in varianta in care mi ar da amenda penala as avea an de incercare (ca la suspendare) si din cate stiu ea se prescrie in 3 ani deci cine stie cate se mai pot intampla in 3 ani.

si cum e cazierul?

va multumesc pt. raspunsuri.
Sper ca pedeapsa cu amenda penala sa nu fie pentru acelasi tip de infractiune.
Sfat: platiti-va amenda. Sunteti reabilitat de drept dupa 3 ani de la condamnare cu amenda penala.
Amenda este luata in considerare cel putin ca antecendent penal.
Inca un sfat : daca nu va intereseaza cazierul , mergeti mai departe in proces. Numai avocatul dvs. va cunoaste dosarul, el poate aprecia dupa natura faptelor daca veti fi pedepsit doar cu amenda penala.
Daca nu vreti sa aveti cazierul "incarcat", impacati-va si dati banii doar prin notar.
exact asa zic si eu sa merg mai departe in proces

pana acum partea vatamata nu a vrut sa se impace si mi cere despagubiri de 50 000 ron pt. un nas rupt.

dupa ce a venit rezultatul expertizei s a razgandit si i a propus av. mele sa ma impac cu el multumindu se cu doar 1000 de euro.

av. mea asa mi a spus ca poate fi o amenda penala si ceva despagubiri

sau inchisoare cu suspendare si ceva despagubiri.

sincer prefer cazier decat sa i dau lui ceva bani gramada.

deoarece stiu din surse sigure ca e bagat in datorii pana n gat.

prefer sa dau la stat decat sa i dau lui.

va multumesc pentrui raspuns si sfat.
am uitat sa va spun ca d . av. mia spus ca amenda penala nu poate fi mai mare de 1500 ron.

asa este????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pieton lovit pe trecere, cu 45 de zile ingrijiri medicale ToneCezar ToneCezar Buna ziua, in luna August am accidentat o batrana aflata in traversare unei treceri de pietoni, din Sectorul 5. Drumul era cu o singura banda pe sens, iar in ... (vezi toată discuția)
Daune materiale sau morale? Statescu Statescu Buna seara! Intr-un proces penal, ca parte vatamata , sunt si parte civila. Ce daune (materiale si/sau morale, cuantumul lor) ar trebui sa cer pentru ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa elena_71e elena_71e buna seara! intrebarea mea este ce pedeapsa ce poate primi pentru vatamare corporala din culpa(accident de circulatie),56 zile ingrijiri medicale.In cazul in ... (vezi toată discuția)