avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O mica problemuta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O mica problemuta

Prietena mea a fost citata astazi la Politie in legatura cu zgarierea unei masini .Si am fost si eu cu dansa sa o astepta sa o duc la servici . Dupa ce a intrat in birou , a dat declaratie , la un moment dat a iesit politista si m-a chemat inuntru si m-a pus sa dau declaratie , in consensul in care ea nu avea de unde sa stie daca eu am fost impreuna cu prietena mea in momentul in care sustine cel care acuza ca i s-a zgariat masina , fapt pe care cred ca-l aflase in acea dimineata ca eu am fost cu ea , si m-a invitat in birou sa dau o declaratie .Eu nu aveam in plan in aceaa zi sa stau la politie sa dau declaratii si in nici un caz nu vroiam sa fiu implicat in aceasta chestie .Mai adaug ca in declaratie m-a pus sa scriu si locul de munca . Nu e normal ca eu sa primesc o citatie acasa si sa mi se spuna pentru ce sunt chemat ? Eu cred ca aceasta declaratie nu poate fi luata in considereare in contextul in care ei nu au nici o baza legala prin care sa-mi fi luat mie declaratie in acea zi .Astept si eu o parere avizata , ca eu nu le am cu acest domeniu .
Cu stima ,
Cel mai recent răspuns: ContSters104229 , utilizator 18:35, 10 Aprilie 2010
Pai eu am dat declaratie ca martor .Prietena mea este citata ca faptuitor . Pe mine nici macar nu m-a intrebat daca am vreo legatura cu acest caz , a intrebat doar cine sunt si atat . Si m-am trezit dand declaratie .
~ Conținut șters la cerere ~
Atata timp cat aveati posibilitatea sa o refuzati pe politista si totusi,ati fost de acord sa scrieti declaratia,nimic nu este nelegal.
Mi se pare imorala ideea de a nu spune adevarul sau de a nu ajuta un om apropiat,daca prin aceasta puteati sa faceti acest lucru.
Daca declaratia dvs. ar fi"incriminat-o" pe prietena era dreptul dvs. sa va alegeti atitudinea,dar politista oricum va putea cita in mod legal si probabil rezultatul era acelasi.
Dar in mod legal trebuia sa ma citeze , nu sa ma ia direct la dat declaratie .Si in plus , ea nici nu stia cine sunt . Stia ca sunt prietenul celei pe care au citat-o .Atata tot . Eu nu apar in plangerea care a fost facuta . Si domnisoara politist a avut un comportament total neprofesionist , numindu-ma baietas si alte denumiri .Problema mea este , pot sa apelez la un avocat ca sa imi explice si mie ce si cum , si ulterior sa pot sa imi modific declaratia ? Desi eu consider ca aceasta domnisoara politist are un interes personal , dat fiind faptul ca la un moment dat cand prietena mea i-a spus ca nu avea nici un fel de contract incheiat cu respectivul , domnisoara politist i-a spus sa treaca ca avea un contract de colaborare .Mi se pare mie poate , sau are interes personal ? Astept o parere acreditata .
GRIMRIP3R a scris:

Dar in mod legal trebuia sa ma citeze , nu sa ma ia direct la dat declaratie .Si in plus , ea nici nu stia cine sunt . Stia ca sunt prietenul celei pe care au citat-o .Atata tot . Eu nu apar in plangerea care a fost facuta . Si domnisoara politist a avut un comportament total neprofesionist , numindu-ma baietas si alte denumiri .Problema mea este , pot sa apelez la un avocat ca sa imi explice si mie ce si cum , si ulterior sa pot sa imi modific declaratia ? Desi eu consider ca aceasta domnisoara politist are un interes personal , dat fiind faptul ca la un moment dat cand prietena mea i-a spus ca nu avea nici un fel de contract incheiat cu respectivul , domnisoara politist i-a spus sa treaca ca avea un contract de colaborare .Mi se pare mie poate , sau are interes personal ? Astept o parere acreditata .

Daca vreti sa reveniti asupra celor declarate,in mod normal,ar aparea suspiciunea ca ati acsuns anumite situatii sau nu ati declarat in totalitate lucrurile petrecute.
Puteti face aceasta ,este dreptul dvs.sa o faceti,dar suspiciunea va ramane.
Daca vi s-a adresat astfel cum relatati,comportarea politistei a fost lipsita de profesionalism si o puteti sesiza sefilor acesteia.
Cu privire la faptul ca a dictat prietenei dvs,ce sa scrie si aceasta a scris ce i s-a dictat,fara a spune ca nu acela este adevarul,culpa ii apartine,pentru ca trebuia sa consemneze adevarul.
Si ea poate reveni asupra declaratiei date si de asemeni puteti sesiza in scris,atitudinea politistei sefilor sai ierarhici sau/si procurorului care supravegheaza instrumentarea cauzei

Alte discuții în legătură

Care este procedura? - am fost acuzata de furt ContSters243502 ContSters243502 Buna ziua intr-o seara am fost cu doua prietene intr-un club , acolo ne-am imprietenit cu doi baieti, am petrecut in jur de jumatate de ora cu acestia dupa ... (vezi toată discuția)
Obligatie de a da o declaratie danaa1 danaa1 O persoana chemata la politie, este obligata sa dea declaratie fara sa vrea? Parca legea spune ca o persoana citata are dreptul de a nu face nicio ... (vezi toată discuția)
Bună. am fost contactată de un polițist pe fb privind la o ... georgiana92 georgiana92 Bună. Am fost contactată de un polițist pe fb privind la o plângere pe numele meu. Cu persoana respectivă nu am discutat niciodată, îi o plângere ... (vezi toată discuția)