avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscrierea intentiei de a instraina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscrierea intentiei de a instraina

Cum se realizeaza efectiv aceasta inscriere?
Care sunt actele juridice pentru care se poate cere aceasta inscriere?

Blocarea cartii funciare in baza inscrierii provizorii a intentiei de instrainare are ca efect blocarea cartii funciare (dupa emiterea extrasului de CF de autentificare). Ma intereseaza ce anume se blocheaza in cartea funciara? Alte transferuri privind proprietatea care face obiectul acestei inscrieri provizorii sau si alte eventuale masuri luate impotriva imobilului, cum ar fi un sechestru ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
ContSters40598, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 16:28, 13 Aprilie 2010
Am inteles! Multumesc frumos!
In aceasta perioada nu se pot inscrie/intabula/nota nici masurile asiguratorii impotriva sau pe acest imobil?
in aceasta perioada, in care Cartea este blocata nu se poate face niciun fel de operatiune, cu exceptia celei solicitate de catre notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)
Cump pot bloca o carte funciara mpentru a preveni ori ce inscrieir in sarcini? victoria armina victoria armina doresc in un fel sau altul ca sa blochez cartea mea funciara pentru a preveni ori ce modificare sau inscriere in sarcini a unei persoane ,societati ,sau ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)