avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... case nationalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

case nationalizate

Buna.
Am si eu o intrebare.
Daca o casa a fost retrocedata prin sentinta judecatoreasca,cit timp are proprietarul sa intre in posesie de la data sentintei?
In cazul cind nu vine sa intre in posesie[dupa cit timp nu stiu....]pierde casa ,si in favoarea cui o pierde?
Va multumecs
Cel mai recent răspuns: erros , utilizator 23:51, 12 Aprilie 2010
Daca proprietarul a obtinut casa in instanta atunci are termen 10 ani pentru a putea apela la un executor judecatoresc! Oricum , cei 5 ani de zile in care chiriasii puteau sta in casa au expirat asa ca la prima actiune de evacuare vor zbura din casa!B-)
In cazul in care proprietarul a decedat si mostenitorii sai de asemenea , atunci , in cazul in care nu exista alti mostenitori , mostenirea este declarata vacanta si va trece automat in proprietatea statului!:)
Iar atunci chiriasii vor putea incheia un nou contract de inchiriere cu primaria si , eventual , vor putea cumpara casa!
in cazul asta daca chiriasii au domiciliul acolo si trebuie sa-si refaca buletinul cum procedeaza?
oricum va multumesc pt raspuns
pt ca pina acum nimeni nu a stiut sa ma lamureasca
stiti cumva in care lege scrie chestiile acestea?
impozit cine plateste?
casa se darima ,cine o repara?
chiriasul??
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
erros, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict cu socrul carol52968 carol52968 Buna seara. In 2004 m-am casatorit si ne-am mutat intr-un apartament care e pe numele socrului. In 2005 s-a nascut unicul nostru fiu. Sotia nu mai are frati. ... (vezi toată discuția)
Subchiriasi evacutati din vina chiriasului principal. Alex_Radu Alex_Radu Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie neplacuta in legatura cu un contract de subinchiriere . Am o firma si am subinchiriat de la chiariasul principal (cu ... (vezi toată discuția)
Teren cu probleme - speta ciudata andreicon andreicon Buna ziua Am urmatoarea speta: - Un teren de din care am achizitionat pana in prezent 6/8 . Celalalte 2/8 apartin unei doamne decedate in anul de gratie ... (vezi toată discuția)