avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare

Buna ziua!

Ma intereseaza ce pasi trebuie urmati in situatia urmatoare: persoana X - proprietar al unei locuinte si al unui teren a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu persoana Y, dar persoana X a murit acum fiind in viata doar sotia acestuia. Vreau sa stiu daca sotia proprietarului poate acorda o parte din teren unei alte persoane Z si in ce conditii (Y are vreun cuvant de spus?).
Cel mai recent răspuns: ana_dark84 , utilizator 18:26, 17 Aprilie 2010
Nu, nu are.
SE pare ca ar fi bunuri comune, dar trebuie vazute actele.
multumesc frumos pentru raspuns. deci nu e valabila regula cu plata impozitelor? (de la primarie asa am aflat: ca daca plateste impozitele pe nu stiu ce perioada devine proprietar). imi puteti spune care este cadrul legal prin care sotul poate deveni proprietar pe averea sotiei(averea provenita de la familia sotiei)?
Nu ne putem imagina toate situatiile posibile, poate ca nici nu e proprietar, poate a fost numai o formalitate incheiata gresit...
Mergeti cu actele la un jurist.
ar putea fi vorba de uzucapiune aici? in cazul uzucapiunii am inteles ca este nevoie de un act, o hotarare judecatoreasca ceva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune? rodica.d rodica.d As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie Parinitii mei detin impreuna cu sora tatalui meu, din anul 1961, o proprietate in indiviziune, compusa din ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune geobotosani geobotosani Cu respect . Am un prieten care vrea sa stie daca modul de dobandire prin uzucapiunea de 30 ani poate sa-l exercite mostenitorii unei persoane decedate de ... (vezi toată discuția)