avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme nesolutionate de expertul judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme nesolutionate de expertul judiciar

Am solicitat o lucrare de expertiza judiciara (asupra unui teren) in cazul unui proces civil. Expertul judiciar nu a dat nici o solutie la cele solicitate de mine, practic dand niste raspunsuri la lucruri nesolicitate de mine, care nu faceau obiectul expertizei, (bineinteles, expertul si-a primit banii pentru lucrare...). In concluzie, judecatorul a respins actiunea, nu a acceptat cererea noastra pentru o alta expertiza sau contraexpertiza, si asta la trei ani dupa ce am deschis-o si am fost luna de luna la procese, am cheltuit bani pe expertize si avocati.

Mai explicit vorbind, am cumparat un teren de 2000 mp inscris in CF, din care momentan am 1821 mp, vecinul a cumparat 1900 mp (in CF) avand momentan 2200 mp, vine domnu' expert, face masuratorile, constata ca eu am mai putin, ca vecinul are mai mult, iar in lucrarea sa propune modificarea suprafetelor in CF conform masuratorilor actuale.

Iar partea mai dura este ca de fata cu mine, in momentul in care expertul facea masuratorile, acesta a fost intrebat de vecin daca pe baza actelor date de expert, el (vecinul) isi va putea inscrie in CF surplusul de teren.

O alta parte si mai dura este ca el s-a laudat ca are pile si relatii peste tot...

Ce pot face pentru ca sa recuperez suprafata de teren lipsa...?
Ma ajuta si pe mine cineva.... Va rog
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
rodica321, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 15:07, 24 Aprilie 2010
dna.Rodica,nu oricine are gura mare are si dreptate,inteleg ca e Romania si ca toata lumea are "pile" aici :)) dar nu poate inscrie nimic in CF fara acte or sa se suprapuna cu ale dvs
nu inteleg totusi daca dvs aveti acte de ce nu puteti intra in posesia intregii suprafete,vecinul a preluat partea sau ceva,, cu acte si mai mergeti si in tribunal 3 ani....incredibil......
bafta multa!
D-na Silvia P!
Dvs imi scrieti:
"Hirtiile(actele)noastre nu au culoarea care trebuie asa ca nu avem decit sa "MURIM CU DREPTATEA IN MINA ?" Aveti de luptat cu morile de vint doamna"

Chiar nu inteleg la ce Va referiti... Ma "incurajati" oare SA RENUNT? Nu, asta in nici un caz... Habar nu am ce "culoare" ar putea avea actele mele. Dar sper ca justitia sa nu fie chiar asa de corupta pe cat "vrea" sa para. Problema mea este ca EU sunt paralela cu dreptul. Si am nevoie de ajutor in acest domeniu.
Multumesc.
Doamna LilianaG

Vecinul si-a construit un gard intre cele doua proprietati, dupa ce a chemat o comisie locala de fond funciar care a mutat tarusii spre mine, dupa care i-a dus la restaurant pe domnii. In instanta vecinul a recunoscut ca i-a chemat, iar cei doi din comisia de FF: unul da, altul nu. La primarie cerere inregistrata pentru asa ceva nu exista, cu atat mai putin proces verbal incheiat la fata locului. Cam asa stau lucrurile...
Puteti face o plangere penala de dare de mita (pentru vecin) si luare de mita (pentru functionar). Mai ales ca va puteti folosi de recunoasterea vecinului.
Sa vedem dupa aceea daca le mai da mana sa mai incalce legea si bunul simt.
si cum dovedesc darea si luarea de mita? Vecinul a recunoscut faptul ca i-a chemat. Atat.
Problema este ca astfel eu nu pot sa recuperez terenul meu.

Alte discuții în legătură

Recurs...=+expertiza silvia p silvia p Buna seara,am terminat un proces de granituire la fond pe care l-am pirdut cu drept de recurs.Motivarea nu am primit inca dar trebuie sa ma pregatesc cit de ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre cf si realitate rodica321 rodica321 Am si eu o problema cu un teren cumparat acum cativa ani. Terenul are 2000 mp inscrisi in CF, din care momentan am 1821 mp, vecinul a cumparat 1900 mp (in ... (vezi toată discuția)
8 expertize topo diferite pentru acelasi teren vasilema vasilema Buna ziua, am calitate de reclamant intr-un proces de rectificare CF in care s-au efectuat 8 expertize topo ( 4 judiciare si 4 de catre experti asistenti) ... (vezi toată discuția)