avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salariul unui secretar de unitate administrativ ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salariul unui secretar de unitate administrativ teritoriala

este normal ca un secretar de comuna cat II sa in in mana un salar de 1336 lei??? cum se face ca acest salar nu e cel din decembrie, care a fost de 2200 lei???
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:15, 18 Aprilie 2010
camelia david a scris:

acord/contract colectiv de munca semnat de primar cu sindicatul si inregistrat la directia muncii.

adica, egal cu zero. :)
Problema sta cam asa: legea 330/2009 si Ordinul 32/2010, stipuleaza, in marea lor intelepciune, ca prin contractele colective de munca nu se pot negocia alte drepturi salariale decat cele prevazute de guvernul Boc.

Apoi, Ordinul 32/2010 spune ca nu se iau in calcul, la reincadrarea conform legii 330, drepturile si sporurile salariale acordate conform CCM/AC, fara a fi prevazute de lege. De asemenea, OUG 1/2010 ne aminteste gratios ca nu vor fi acordate sume compensatorii decat pentru acele sporuri acordate, anterior lui 2010, in baza unei legi/hotarari a guvernului, excluzand din start CCM/AC-urile.

Pana aici, totul frumos: conform art. 30 din lege si subsolurilor Anexei III/3, in salariul de baza se introduc, conform legii 330/2009, salariul de incadrare dec. 2009, sporul de vechime, salariul de merit (cine l-a avut, pana in luna cand expira acordarea lui) si, teoretic, sporul de dispozitiv si cel de stabilitate. Spun teoretic, pentru ca AJPS-ul nu cred ca le-a avizat cam la nimeni, pe motiv ca sporul de stabilitate se acorda in baza CCM/AC-ului, iar dispozitivul nu este pentru administratie (cred ca asa suna motivarea refacerii incadrarilor, sub amenintarea Curtii de Conturi).
Despre sporul de stres, nici vorba. Mai ramane sporul pentru conditii vatamatoare, care se acorda ca si suma compensatorie doar daca in 2009 a fost acordat in baza buletinelor de expertizare (ceva mai mult decat doar simpla mentiune a lui in CCM/AC). Daca nu au existat aceste buletine, sporul dispare de tot.

Iata cum se ajunge in ianuarie 2010 sa primim fostul salariu de incadrare, sporul de vechime si, daca suntem cu adevarat norocosi, si compensatie pentru sporul de calculator. Pentru restul...daca primarul este intelegator si sunt bani la buget, va recomand procedura stimulentelor pentru functionarii publici, conform Anexei III la lege (si salariul de baza al secretarului "sare" pe la vreo 4000 RON). Noi n-am aplicat asa ceva, dar sunt cazuri care, deja, au pus in practica aceasta procedura - vezi primaria Satu Mare.

@camelia david: da, sunt secretar comuna si m-am lovit cam de tot ce povestiti dvs...:)
Multumesc Kyandra, ai dreptate dar de exemplu noi am avut pentru sporul de calculator buletin de expertizare si totusi AJPS-ul nici nu a vrut sa auda de asa ceva, ca suma compansatorie.
Si inca odata suntem la mana primarului... ceea ce nu mi se pare normal, bani la buget, de exmplu, noi avem,dar din totdeauna primarul afirma ca mai importante sunt investitiile, adica primaria sa de-a bani ca si cofinantare decat salariile.
Si legat de acele stimulente pentru functionari, nu am aplicat asa ceva , poti sa-mi spui mai multe, te rog. Poate reusim, daca-s legale sa incercam sa le aplicam si la noi. Daca nu cer prea mult , putem sa vorbim si altfel? Privat?
Pentru toti cei care sunt interesati de suplimentele salariale ce pot fi acordate functionarilor publici, conform legii 330/2009, iata HCL Satu Mare: [ link extern ]
Cu precizarea ca functiile publice de la nivelul unitatii administrativ teritoriale (comuna, oras, municipiu) se raporteaza la cele existente in consiliul judetean.
@camelia david: in cazul dvs, daca ati avut acel buletin de expertizare, consider ca AJPS-ul nu a procedat corect. Si noi am avut buletin anul trecut, insa am primit viza pentru a continua sa acordam sumele, cu titlu de compensatie tranzitorie, conform art. 6 din OUG 1/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care va fi salariul meu in 2010? serban_ana67 serban_ana67 in decembrie 2009 primeam salariu de baza de 658 lei ca functionar public intr-o primarie comunala, spor de vechime de 25%, spor dispozitiv castigat in ... (vezi toată discuția)
Spor de dispozitiv keti keti au anulat sporul de dispozitiv ? (vezi toată discuția)
Spor fidelitate inclus in salariul de baza IORDANA IORDANA Anterior aplicarii Legii 330/2009, angajatii unei institutii publice locale, conform prevederilor CCM, au beneficiat de spor fidelitate \"care constituie baza ... (vezi toată discuția)