avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale respingerea actiunii de insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

respingerea actiunii de insolventa

stie cineva cum sau in ce conditii se poate respinge in instanta o actiune de insolventa
Cel mai recent răspuns: babeo , utilizator 08:36, 24 Februarie 2007
singura dovada care se poate face este aceea ca marfa achizitionata de la creditor s-a vindut unei alte societati.debitorul a facut somatie de plata OG 5 catre societatea care avea sa plateasca marfa si care la rindul ei trebuie sa o plateasca la creditor adica cel cu insolventa. actiunea pe somatie de plata este aproape gata si intre timp se poate achita debitul la creditor dar este de durata ca asa sunt instantele.Eu vroiam sa stiu daca este vreo cale care sa o inlatur aceasta actiune de insolventa pentru ca debitorului i s-au facut 3 actiuni +penala +investire cu formula executorie si insolventa
Ideea este ca, daca ai luat toata marfa de 40.000 lei si nu ai platit-o, creditorul nu avea de ce sa rezilieze contractul.

Pe legea insolventei, la felul cum ai descris speta, nu prea ai ce sa faci... doar sa platesti creanta pina la pronuntarea deschiderii procedurii... sau sa-i ceri sindicului sa-ti acorde o perioada - sa zicem de o luna- in care sa platesti datoria.
Partea "neplacuta" si care ar trebui sa te alarmeze este plingerea penala pt. inselaciune ( pe cec-uri nu tine, pe B.O., da.).

In privinta executarii silite, in momentul in care se pronunta deschiderea procedurii aceasta se suspenda.
A inceput cumva urmarirea penala ?
(adica organul de cercetare - Politia sau Parchetul - a dispus prin ordonanta sau rezolutie inceperea urmaririi penale ?)
plingerea este facuta pentru acele bilete la ordin care oricum nu se poate incadra la nici un articol de inselaciune poate doar la legea cec-urilor.pe mine ma deranjeaza aceasta actiune de insolventa care nu stiu daca creditorul nu intra la obtinerea de foloase necuvenite pentru ca executarea silitata este in proces de delurare si mai ales ca debitorul asteapta executarea celui care nu ia platit marfa care provenea de la acest creditor. Creditorul nu a reziliat contractul ca ar fi insemnat sa nu isi mai poata lua de la o banca o linie de credit



plingerea este facuta pentru acele bilete la ordin care oricum nu se poate incadra la nici un articol de inselaciune poate doar la legea cec-urilor.


Nu ma inebuni !
Iti spun eu cum va incadra Parchetul : art.215 al.1 cu 2 cp :D... (si am vazut date rechizitorii pe mai putin.:()

In alta ordine de idei : trateaza problema cu f. mare atentie si neaparat ai nevoie de un avocat !
Este adevarat, se pot face f. multe aparari, dar nu trata cu usurinta o problema, zic eu "delicata".



Alte discuții în legătură

Bilet la ordin refuzat Cristianna Cristianna Buna ziua!Ce pot face in cazul in care un bilet la ordin a fost refuzat din lipsa de disponibil?Multumesc (vezi toată discuția)
Bo avalizat ancut75 ancut75 Buna ziua, Am contractat in 2009 o linie de credit pentru dezvoltarea societatii, bani pe care i am folosit pentru avans la un camion - cred sa pot demonstra ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa carami carami Am urmarit temele legate de bielete la ordin emise fara acoperire. Sper sa nu fi repetat subiectul aici, imi cer scuze daca s-a vorbit deja de asta. E vorba de ... (vezi toată discuția)