avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala

- In cat timp dupa ce s-a facut dosarul de paguba , la o dauna totala , firma de asigurari trebuie sa trimita bani?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:33, 16 Mai 2010
Despagubirea se achita in cel mult 10 zile de la depunerea ultimului document la asigurator, document care de obicei este CEREREA DE DESPAGUBIRE.
Vedeti daca dosarul este complet si daca ati facut cererea de despagubire, cerere care trebuie sa aiba un numar si o data de inregistrare la societatatea de asigurari.
In cazul in care dosarul este complet si a trecut mai mult de 10 zile de la depunerea ultimului document faceti sesizare la CSA si cereti si penalitati de 0,1% pe fiecare zi de intarziere (art. 37 din Ord 21/2009) .
"vedeti daca dosarul este complet..."?cum as putea face asta?societatea imi tot spune ca e finalizat dosarul,asteapta insa rezultatul la probele biologice de la INML(rezultat etilotest e 0,fapt stiut de la inceput).desi in contract scrie ca despagubirea se face in 15 zile au trecut 2 luni...pot face cererea de despagubire desi ei considera dosarul"incomplet"?
Documentele la care faceti referire, nu va apartin ele urmand a fi trimise de alte institutii solicitate de asigurator. Deci cererea de despagubire o puteti face, urmand ca dupa verdict asiguratorul sa ia o hotarare, care insa in mod logic nu va afecteaza, dv. fiind cel afectat.
Va multumesc d-l Adrian.Tudor,insa as dori ,daca se poate ,sa fiti un pic mai explicit."care insa in mod logic nu va afecteaza, dv. fiind cel afectat"Stiu ce e cu rezultatele(ca politia le primeste/ trimite).Politia e un tert in contract sau e chiar asiguratorul???
Suna poate stupid dar, ma refer la un art. din contract care spune ca despagubirea se acorda in 15 zile de la mom.in care asiguratorul intra in posesia tuturor actelor cerute de la asigurat(citez din memorie).O duminica frumoasa.
Cererea de despagubire se face imediat ce ati depus la dosar documentele de reparatie sau devizul estimativ din care rezulta valoarea daunei. Daca ei au facut calculatia nu inteleg ce motiv au sa va amane. Documentul la care fac referire nu este problema dv. este problema asiguratorului. Acesta este obligat sa va despagubeasca sub rezerva ca daca la finalizarea cercetarilor sau dupa un anumit termen conform conditiilor se constata ca lucrurile ar sta altfel decum ati declarat dv. sunteti obligat sa returnati integral sau partial suma primita ca despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala rca radu-speed radu-speed buna seara . va deranjez si eu cu o problema. am fost implicat intr-un accident rutier care nu a fost produs din vina mea. in urma acestui accident masina mea ... (vezi toată discuția)
Termen plata daune Discordless Discordless Incerc sa tin postul cat mai scurt :) Am un dosar de dauna in care eu sunt pagubitul, la Astra. Ultima semnatura (pe documentele in care erau trecute sumele ... (vezi toată discuția)
Dosar casco - intarziere abuziva a platii Partizan08 Partizan08 Buna ziua, am un dosar casco deschis la o societate de asigurari. Dupa ce am depus toate documentele solicitate, inclusiv devizul de la service am primit o ... (vezi toată discuția)