avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa fara acte

Cum pot obtine concesionarea unei case construite pe terenul bisericii dar care casa nu are nici un act?....
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 10:19, 22 Aprilie 2010
nici casa si nici biserica (lacas de cult), nu au acte. de nici un fel stiti, trebuie binecuvantarea episcopului, propunerea consiliului parohial plus actele de constructie.
in arhiva bisericii nu e nimic si nici in arhiva arhiepiscopiei. nimic, nimic......
biserica are curte, are cimitir dar nici un act care sa spuna cine, cand si cat teren a dat...
ce as putea face?
doresc a completa: eu nu vreau nici un ban de la parohie, ca despagubire pt imbunatatirile aduse casei. doresc doar o "siguranta" in ce priveste familia mea, ca dupa moartea mea sau daca intervine o incapacitate oarecare in a-mi exercita profesia, eu si familia mea sa nu putem fi evacuati din aceasta casa, pana la data de....
s-a intamplat acest lucru cu preoteasa si copiii preotului care a construit la rosu, casa....
preotul a murit si imediat dupa inmormantare, familia a fost data afara....
eu nu am alte proprietati
10 ani am investit in casa asta
consiliul parohial este de aqcord cu ceea ce cer dar la fel, nu stiu cum sa procedeze
episcopia imi spune ca nu se poate, fiind casa parohiala
eu le-am spus ca este doar o constructie pe terenul bisericii, neavand casa nici un act
invatati-ma ce as putea face
multumesc frumos....
Faceti ce v-a sfatuit d-l avocat Petre. Problema dvs se poate rezolva doar in instanta. Bineinteles daca doriti sa ajungeti acolo. Daca nu doriti, problema va ramane in continuare asa cum este . Va doresc succes si curaj!
Din ceea ce ati expus sansele dvs. de a avea siguranta ramanerii in acea casa in eventualitatea ivirii unor "probleme" sunt nule . Nu aveti niciun act pe casa (construita si fara autorizatie) , terenul este al parohiei ... Asa cum s-a mai precizat aveti doar varianta recuperarii in instanta a sumelor de bani investite in aceasta .
nici pe teren nu sunt acte. si ca mine, sunt 99% din cazuri... casa se poate considera ca nefiind parohiala, ci o anexa construita pe terenul, "din vechime", al bisericii...
nu stiu ce as putea face dar ceva trebuie sa fac...

Alte discuții în legătură

Interpretare articol lege mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Se poate va rog o parere/ interpretare la art. 23(2) din Regulamentului Cimitirelor din Biserica Ortodoxa Romana 2020 ? (vezi toată discuția)
Chitanta plata act de concesiune ion04 ion04 Bună seara, Vă rog să-mi spuneţi dacă chitanţa cu care se achită tariful pentru concesionarea locului de veci într-un cimitir parohial este cu regim ... (vezi toată discuția)
Locuri de veci - in conditiile date sunt cumparate sau concesionate? carmen bodeanu carmen bodeanu In anul 1994,parintii mei \\"cumpara\\"de la o parohie 2 locuri de veci;actul incheiat este o adeverinta cu stampila parohiei in care se spune:\\"se adevereste ... (vezi toată discuția)