buna ziua,
situatia mea: a avut loc un proces de divort si apoi unul de partaj. în anul 2006-2007 am declarat la taxe si impozite faptul ca fostul sot nu mai locuieste la adresa de domiciliu (desi a fost evacuat, acesta apărasit domiciliul inainte de punerea in aplicare a hotararii de evacuare) si l-am scos de pe rolul comun, creandu-mi propriul rol pentru plata taxei de salubritate, eu fiind scutita de plata impozitului pe cladiri (persoana cu handicap). dupa emiterea hotararii judecatoresti definitive si irevocabile prin care mi se atribuie apartamentul, datoriile adunate catre taxe si impozite pe o perioada de 3 ani cat a durat procesul (salubritate, impozitul pe jumatate de apartament) ale fostului sot , mi-au fost imputate mie in schimbul eliberarii certificatului fiscal de către directia locala de taxe si impozite. pana la acea data am achitat toate obligatiile (taxa de salubritate la zi) catre aceasta institutie.
este legal ca sumele aflate pe rolul separat al fostului soţ sa-mi fie imputate mie dupa atribuirea integrala a apartamentului, in contextul in care am achitat taxa de salubritate iar pe cladire sunt scutita? (in certificatul fiscal figurez cu datorii la salubritate si pe apartament care consider ca nu imi apartin) cum se pot. legal, transfera datoriile de pe un rol separat(al sotului) pe al meu?
am studiat codul fiscal si scrie ca scutirea e comuna pt soti, iar noi nu mai eram soti la data separarii rolurilor.
si parerea mea este ca nu am nici o obligatie in achita acest impozit si am solicitat celor de la taxe si impozite acest lucru, am facut si o solicitare scrisa la Primaria municipiului, solicitare care a ajuns pt solutionare tot la directie si care mi-a dat un raspuns atat de evaziv ca nu inteleg nimic din ce scrie. nimic concret. mi-au spus verbal ca pe ei nu ii intereseaza decat ca proprietarul (eu) sa se achite de datoriile pt imobilul in cauza, nu ii intereseaza sa caute adevaratul debitor. ei imi solicita banii mie iar eu sa il dau pe el in judecata pt recuperare.
iar cu taxa de salubritate si eu inteleg ca din moment ce el a fost scazut din evidenta aceasta sa nu mai existe.
nu imi permit sa o iau din nou prin instante, mai ales ca in urma acestui partaj am deschis un alt proces de radierea sultei din CF ca si acolo am avut numeroase probleme. si as vrea sa stiu ce solutii am...pana la un eventual nou proces, daca aveti vre-o idee.
multumesc.