avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere

BUNA! Va rog un sfat
In speta: Prin anii 1970 , printr-o HJ s-a stabilit servitutea de trecere prin curtea lui X in favoarea lui Y care detinea o gospodarie pe care ulterior a vandut-o lui Z. Dupa 1990 Z a dobandit (prin cumprare) un teren vecin curtii sale , teren care are iesire la drumul public prin alta parte decat curtea lui X. Ce poate face X pentru stingerea servitutii ?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 18:12, 25 Februarie 2007
Adica intre cele 2 terenuri ale lui z este un grajd care impiedica comunicarea intre aceste 2 suprafete??
Dupa parerea mea expertiza este obligatorie in acest caz, doar expertul putand stabili fara echivoc daca exista posibilitatea de trecere sau nu.
Parerea mea este ca judecatorul stabileste dar... poate nu stiu eu bine:P
Normal ca judecatorul stabileste oportunitatea expertizei, am spus eu altceva?:O
Daca erai atent am raspuns doar la o intrebare pusa mai sus daca este necesara expertiza.



Dupa parerea mea expertiza este obligatorie in acest caz, doar expertul putand stabili fara echivoc daca exista posibilitatea de trecere sau nu.

1 Expertiza nu este obligatorie, ci ea poate ajuta la lamurirea situatiei- asta-i altceva.
2 Nu expertul stabileste fara echivoc daca este posibilitate de trecere ci el doar isi exprima propria parere la situatie, singurul care hotaraste asupra posibilitatii de trecere este...JUDECATORUL. El hot pe baza probelor(nu doar expertiza), avand posibilitate sa se lamureasca asupra pastrarii servitutii sau nu si altfel, inclusiv printr-o constatare la fata locului.
3 Chiar nu mai stii ce scrii mai sus?:D

Alte discuții în legătură

Speta. voi ce parere aveti? Lori26 Lori26 Reclamanta a formulat o acțiune împotriva pârâtei prin care a solicitat recunoaşterea unei servituți de trecere pentru suprafața de 288 mp, ... (vezi toată discuția)
Teren proxx3025 proxx3025 Buna ziua am si eu o intrebare! Am un teren intravilan pe care vreau sa vand insa problema este ca vecinul care are pamant langa terenul meu nu da acces la ... (vezi toată discuția)
Acte de vanzare cumparare adomelu adomelu buna ziua. bunica mea are un act de vanzare cumpararepe un teren intravilanavand ca vecini pe o sora de a ei. intrebarea mea este daca actele de vanzare ... (vezi toată discuția)