avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta instantei incredintare minor din afara ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta instantei incredintare minor din afara castoriei

Am un copil minor , recunoscut de tata.As dori sa promovez actiune de incredintare, actiune de stabilire domiciliu minor si pensie de intretinere.Minorul locuieste cu mine, tatal in alta localitate.Mi s-a spus ba ca ar fi competenta judecatoria din raza careia domiciliaza minorul ( adica la mine) , ba ca unde domiciliaza el( la 1000 Km distanta) Desigur, mi s-ar parea normal sa fie la domiciliul de fapt al minorului.Va rog sa ma lamuriti si sa-mi dati si un temei legal daca se poate De asemenea sa dori sa stiu care este taxa de timbru .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexa_i , utilizator 22:18, 23 Aprilie 2010
art 10 pct 6 Cod procedura civila
danacr3 a scris:

art 10 pct 6 Cod procedura civila

Ca urmare a consacrarii principiului constitutional al egalitatii dintre barbati si femei (art.4 alin.(2) din Constitutia republicata),textul art.10 pct.6 din C.proc.civ. a fost abrogat.
Daca nu conteaza unde va judecati si ce avocat va angajati deschideti procesul la domiciliul tatalui.Este mult mai simplu asa si asa se si procedeaza.
Daca vreti sa va complicati si sa angajati mai multi avocati deschideti procesul unde credeti...ca va convine...:)
Oriunde va judecati tot aveti sanse...:)

avocat Claudiu Lascoschi
cu tot respectul , a deschide procesul la domiciliul tatalui( Satu Mare) este situatia mai complicata pentru mine .nu cunosc pe nimeni acolo, mi-e greu sa ma deplasez, nu mai spun ca tatal are o anu mita pozitie acolo, fiind copil de magistrat si om de afaceri...prin urmare, as fi introdus actiunea in Bucuresti , unde are domiciliul minorul si eu...dar , constat ca nu am obtinut nici un raspuns clar....nici aici , nici la vre-o consultatie, ori , sincer, nu cred ca pot angaja un avocat care nu-mi spune clar daca macar e sigur competent Bucurestiul....ma intreb, daca nu scrie nicaieri, cum apreciaza intanta? procesul in sine sunt constienta ca nu e dificil...dar nici nu pot risca sa-mi arunc banii pe fereastra, nu?
Art 5 C.proc.civ.
Cererea se face la instanta domiciliului paratului. Daca paratul are domiciliul in strainatate sau nu are domiciliu cunoscut, cererea se face la instanta resedintei sale din tara, iar daca nu are nici resedinta cunoscuta, la instanta domiciliului sau resedintei reclamantului.

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara lifeislife lifeislife Divort cu copii: Am o hotarare din 2005 pentru o pensie de intretinere in cuantum fix in valoare de 600 lei pana la majorat, \"cu posibilitatea majorarii ... (vezi toată discuția)
Actiune in tagada paternitatii - instanta competenta Irina S. Irina S. Ce instanta este competenta intr-o actiune in tagada paternitatii introdusa de tatal biologic (cu domiciliul legal in Romania si rezidenta in Germania), in ... (vezi toată discuția)
Unde se deschide procesul eueu eueu buna ziua, am si eu o problena.am facut tagada paternitatii si acum asi vrea sal dau in judecata pe tatal natural dar nu stiu unde se deschide procesul eu ... (vezi toată discuția)