avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1835 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva inchirieri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva inchirieri

buna seara,as dori sa stiu ce trebuie sa fac in situatia in care ma aflu.In urma cu doi ani am inchiriat unei banci un spatiu comercial.In contractul incheiat pretul include tva.Eu am facturat fara tva distinct pe factura dar l-am considerat tva colectat si ca urmare l-am virat fara sa fac notificare catre fisc pentru plata tva din chirii.Unii spun ca inchiriere nu are tva pt ca sunt scutite de tvaconform cod fiscal,dar in norme este cu totul altceva.Acum sunt in situatia in care nu stiu ce pot sa fac,sa fac notificare si sa platesc in continuare tva sa nu Ajutati-ma.Va rog respectuos.Multumiri.
Cel mai recent răspuns: cristida , utilizator 09:52, 25 Aprilie 2010
cladirea este achizitionata in 2002,am facut ceva reparatii ,am inchiriat-o unei alte societati,apoi in 2007 am inchiriat-o unei banci.Banca a facut modificari atat in interior cat si exterior.Spatiu este la parterul unui bloc,dar inainte de a fi cumaprat de noi a mai avut alti proprietari.Deci constructia este veche.
fiind achizitionata inainte de data aderarii, termenul de ajustare tva este de 5 ani si a expirat in 2007, deci acum puteti inchiria bancii fara tva si nu veti fi obligata la nici o ajustare.
va multumesc pentru lamurire si mai ales pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie care urmeaza sa fie inchiriata AlexT. AlexT. Sunt o societate platitoare de tva.Intentionez sa construiesc o cladire care apoi o voi inchiria. Am dreptul sa deduc tva-ul de la facturile de materiale ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva-chirie vlasceanuanca vlasceanuanca SC A a achizitionat o caldire in anul 1998, contract de vanzare -cumparare, unde era soecificat ca pretul include si TVA, CONTABILA DIN VREMEA RESPECTIVA A ... (vezi toată discuția)
Posibil storno factura? bbn_1982 bbn_1982 Buna seara! Am 2 intrebari: 1) Am emis niste facturi in luna septembrie cu TVA, pe baza unui contract de locatiune. Am inteles ca pentru aceste facturi nu se ... (vezi toată discuția)