avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintata de un politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintata de un politist

Nu mai inteleg nimic eu am depus o plangere la sectia de politie unde apartine politistul atat.Politia a inaintat plangerea in tribunal am fost citata ca parte vatamata in dosarul cu art.193 C.cp.Nu m-am prezentat deoarece sunt plecata din tara.Am inteles ca nu sunt obligata sa ma prezint.Acuma procuroarea a trimis acasa politia cu mandat de aducere la tribunal.Ce sa fac eu sunt plecata din tara si nu pot veni? Eu nu am depus plangere la tribunal doar la sectia unde apartine politistu care ma amenintat.Nu stiu ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: KATYY , utilizator 20:25, 24 Aprilie 2010
Aflati ce scrie in citatie.
Daca e vorba de art 193

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu trebuie sa fiti asa sensibila.
Va puteti retrage plangerea daca este vorba de art 193 c.pen.
Mergeti la consulat si explicati ce vreti.
Veti da o declaratie si o veti trimite prin posta cu confirmare de perimire.
Si se termina tot...

avocat Claudiu Lascoschi

Dl.avocat are perfecta dreptate,aveti posibilitate sa mergeti la consulat sa dati o declaratie in care aratati toate cele intamplate "de-a fir a par",care sa fie trimisa pe cale oficiala procurorului,in care ar fi bine sa indicati doi martori care cunosc nemijlocit cele intamplate.
Aratati ca aveti un contract si ca este imposibila deplasarea dvs.in tara,in timpul derularii acestuia.
Faceti tot de la consulat,dar sutinut de probe sesizari catre IGPR si catre Inspectoratul Judetean.
Amgajati neaparat avocat care sa va sustina demersurile din punct de vedere juridic(poate chiar efectuarea unei comisii rogatorii,prin care sa fiti audiata)pentru ca o plangere nedovedita ramane doar o povestire si la reintoarcerea dvs.in tara,politistul se va razbuna si mai rau pe dvs.
Daca vreti sa prelungiti proccesul puteti indica resedinta dvs din strainatate.
Daca doriti sa scape politistul faceti cum v_am precizat anterior si se termina tot...
Din ce ziceti e vorba de art 193 c.p.
@KATYY, n-ati fost amenintata de un politist - cum induceti in eroare… Ati fost amenintata de un fost iubit frustrat (intamplator politist) care n-a vrut sa inteleaga ca ati ales alt drum in viata… Faptul ca tipul e politist are relevanta in ceea ce priveste “faptul consumat” - temerea indusa, dar prezenta dv in fatza instantei e necesara: ati facut plangere trebuie sa o sustineti - nu intereseaza pe nimeni ca dv sunteti pe undeva in Europa… Daca nu vreti sa va implicati n-aveti decat sa va retrageti plangerea - ca fiind doar o sicana intre fosti indragostiti…
O plangere la “sectie” a fost luata in seama (doar doreati sa fiti lasata in pace - ce credati ca se va intampla? ), s-a considerat ca infractiunea a fost consumata - adica ati fost extrem de speriata, deci s-a ajuns in instanta… Dar va puteti retrage plangerea daca vreti… ceea ce ar insemna ca tipul s-a potolit, nu va mai ameninta pe dv sau pe membrii familiei.

Nu deranjeaza pe nimeni intrebarea - atitudinea dv lasa de dorit: cine pune o intrebare trebuie sa isi asume raspunsul. Cine face plangeri la politie trebuie sa fie hotarat sa le sustina. Ce inseamna aceea “N-am facut decat sa depun o plangere la sectia de care apartine”? Ce sperati? Daca se da curs unei asemenea plangeri ajungeti in fatza instantei, ca parte vatamata. Punct. Nu vreti sa veniti va retragetri plangerea si el “scapa” - se va considera ca nu a comis vreo fapta penala…
Ca o gluma,eram sa scriu:
"Zoe fii barbata !"

Doamna,ori doriti ca plangerea dvs sa aiba o finalitate si v-o asumati,astfel cum corect v-ati asumat si o relatie esuata,ori lucrurile acestea ramanand fara finalitate s-ar putea oricand intoarce impotriva dvs.
Sunteti singurul dvs".judecator" si deci decideti ce este mai bine
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa ar putea sa primeasca? KATYY KATYY Citat la parchet in dosarul penal cu art.193 infractiune cu amenintare un politist primeste vreo pedeapsa sau nu?Mentionez ca eu nu am putut sa fiu prezenta ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii pt lovire = anularea sanctiunii administrative? islagall islagall Daca persoana vatamata isi retrage plangerea depusa la sectia de politie ,mai exista posibilitatea sa fiu sanctionat printr-o amenda administrativa ? ... (vezi toată discuția)
Procuror sef versus politist de caz. prioritate cine? Diamandi Diamandi Sunt parte (martorul reclamantului) intr-un caz cu doi samsari de masini. Am primit instiintare de la Parchet, de la Prim Procuror ca plangerea penala a fost ... (vezi toată discuția)