avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Buna seara.Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Parintii mei au un apartament proprietate personala si ar dori sa faca un contract de intretinere cu mine si cu fiul meu(vor neaparat ca nepotul sa fie facut).Cum ar trebui sa trebui sa procedam? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: indra28 , utilizator 01:11, 25 Aprilie 2010
De acord cu opinia de mai sus cu exceptia necesitatii de a semna si sotia fiului. Contractul la care ne referim este o donatie cu clauza de intretinere iar donatiile constituie bunuri proprii ca exceptie de la principiul comunitatii de bunuri ale sotilor.
Va multumesc pentru raspunsurile prompte.Mi-ati fost de mare ajutor.Sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere anonimiu anonimiu mai am o intrebare adica doua: mama poate face contract de intretinere cu uzufruct cu fiul si cu nepotul acestuia pt o garsoniera? daca fiul si nepotul sunt ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza de intretinere ana_lov3s_u ana_lov3s_u Suntem o familie, casatoriti din 1960 si locuim intr-o casa care am mostenit-o (sotia) din anul 2003 (se intelege ca e in timpul casatoriei) fiind singura ... (vezi toată discuția)
Contestatie donatie eu,necasatorita am un singur fiu care din ... krista56 krista56 Contestatie donatie Eu,necasatorita am un singur fiu care din casatoria anterioara are si el un fiu. Eu vreau sa donez...bunuri sotiei actuale a fiului meu, ... (vezi toată discuția)