avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme succesiune

bunicul meu nu a dezbatut succesiunea dupa bunica,acuma bunica apare pe extras ca proprietara,dar sunt curios daca poate deveni proprietar daca are testamentul facut intre el si bunica si au trecut 2,5 ani de la moartea bunicii. tinand cont de faptul ca are 2 fete .....ma poate ajuta cineva cu un raspuns #-o
Cel mai recent răspuns: iuli113 , utilizator 18:28, 2 Mai 2010
dezbaterea unei succesiuni nu o puteti face dvs. pentru bunic, sau bunica. Sunteti doar unul din nepoti , dupa fiicele lor, in viata.
Daca doriti sa respectati dorinta bunicilor, aratata in testament, atunci nu faceti nimic, iar bunicul sa se intabuleze in octombrie 2010 , ca proprietar asupra intregii averi, in baza testamentului facut cu bunica.
cum se poate intabula in octombrie 2010?numai pe baza testamentului?este o lege care sa spuna ca daca nu se ataca testamentul dupa 3 ani ii ramane persoanei?eu o sa merg cu bunicul sa fac intabularea deoarece mama mea adica una dintre fiice este plecata din tara ,cu cine pot vorbi pt ca bunicul sa devina proprietar in octombrie cu un avocat sau cu un notar ?va rog sa ma ajutati
la notar se face certificatul de mostenitor, iar cu el..se merge la biroul de carte funciara. E mai bine sa mergi sa stai de vorba cu un avocat,din orasul tau, pentru o consultatie. Iti va spune exact ce trebuie facut. Succes.
am fost zilele trecute la mai multi notari si ei mi-au spus ca nu se poate face succesiunea dupa bunica fara ca sa fie prezenti si bunicul si cele 2 fete..cat de real este aceasta treaba...trebuie sa astept 3 ani dupa moartea bunicii sau cum se poate ca bunicul meu sa devina proprietar in conditiile in care are testament si pana acuma nici una dintre fete nu au atacat testamentul...?
Bunicul poate demara procedura succesorala , numai daca sunt prezente si cele doua fiice ale lui. Daca acestea nu se pot prezenta, sau nu vor si nici nu ataca testamentul bunicului, atunci trebuie sa astepte pana cand se implinesc cei 3 ani de cand a murit bunica, iar in baza testamentului sa faca demersurile pentru a/si autentifica calitatea de mostenitor testamentar dupa bunica ta ( la notar).
Timpul de 3 ani este apreciat de catre legiutor, ca fiind suficient , pentru ca cei cu drept de mostenire, sa accepte sau nu succesiunea, sa atace sau nu , testamentul, in cazul de fata.

Alte discuții în legătură

probleme dezbatere succesiune iuli113 iuli113 Bunicului meu i-a fost lasat un testament prin care bunica ii lasa lui toata mostenirea,dar are 2 fiice,de la moartea bunicii au trecut 2,5 ani,am fost la un ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare iuli113 iuli113 Bunica prietenei mele a decedat si a lasat intreaga sa avere prin testament sotului ei chiar daca ei au 2 fiice care traiesc,in momentul de fata una dintre ... (vezi toată discuția)