avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Preschimbare termen de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Preschimbare termen de judecata

Pe data de 23 aprilie am depus la Judecatorie cererea de divort prin acordul partilor. Deoarece termenul de judecata ce ne-a fost alocat este foarte indepartat (Septembrie), am facut in aceeasi zi, la o ora distanta, o cerere de preschimbare a termenului, cu motive, cred eu… temeinice. Cum vom putea afla daca aceasta cerere de preschimbare a termenului a fost aprobata sau respinsa?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
York, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:56, 27 Aprilie 2010
Nu vad sanse sa rezolvati astfel, asta pentru ca legal copilul e deja al sotului, ca e conceput intre a 300 si a 180 zi inainte de nastere.
Deci si daca era azi termenul, tot sotul era tatal legal.

2 luni e termenul legal minim la divort prin acord, in 2 luni e aproape vacanta juzilor, deci septembrie e normal.
Mai bine incercati si o culpa comuna, ma rog, de verificat pe portal.just cum da programul termenele pentru asta. Ar trebui sa fie mai mici.
Si va ajuta numai daca nu va intreaba ofiterul de la stare civila daca ati fost casatorita. :"> Si sa va rugati sa obtineti redactarea pana in vacanta, sa renuntati la caile de atac ambii soti...

E greu, prea tarziu ati inceput demersurile, e putin dupa ceasul al douasprezecelea, legal...
O sa apara complicatii( daca nu sunteti divortati va trebui sa faceti tagada paternitatii si apoi recunoastere de noul sot, toate actiuni prin instanta) daca nu reusiti sa va rezolvati problema.Apelati urgent la un avocat poate reuseste sa va ajute cumva...
Recunoasterea nu se face musai prin instanta... dar restul...
Cererea de preschimbare a termenului se judeca in sedinta publica, deci cu citarea partilor, asa ca nu trebuie sa urmariti pe site fixarea termenului.Mai trebuie sa stiti ca oricum copilul ce se va naste va avea pe certificat pe sotul dvs.pentru ca iata este conceput in timpul casatoriei cu acesta.Dupa ramanea definitiva si irevocabila a hotararii de divort va trebui sa promovati 2 actiuni, aceea de tagada de paternitate si apoi inca una de stabilire paternitate fata de tatal natural al minorului.
Ati reusit sa ma speriati... rau de tot! Care ar fi modalitatea cea mai rapida prin care as putea divorta in cazul asta? Pe certificatul de nastere al copilului va aparea oricum numele sotului chiar daca acesta nu il recunoaste?? (nici nu ar avea de ce).

Alte discuții în legătură

Nume tata biologic in certificat nastere maya2009cu maya2009cu buna, Ma confrunt cu o problema putin mai delicata, si as avea nevoie de sfatul dvs. SItuatia pe scurt e urmatoarea : am depus impreuna cu sotul actele pt ... (vezi toată discuția)
Divort care nu se mai termina si copil nascut in afara casatoriei ContSters213170 ContSters213170 Sunt casatorita din 2004 cu un cetatean strain, sotul meu a parasit tara in 2006, iar in 2008 am inceput divortul care dureaza pana in ziua de azi. Nu mi-am ... (vezi toată discuția)
Divortul si inregistrarea certificatului de nastere al copilului ionutdumitrascu ionutdumitrascu prietena mea este casatorita cu altcineva ,acum este insarcinata , intrebarea mea este ,care sunt sansele ca, copilul sa fie trecut pe numele meu , ea acum 2 ... (vezi toată discuția)