avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazare neplatita, ce infractiune este?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazare neplatita, ce infractiune este?

daca o persoana se cazeaza la un hotel si la plecare nu plateste cazarea savarseste vreo infractiune?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:04, 28 Aprilie 2010
abuzul de incredere este exclus cu desavarsire (ca sa nu spun ca e aberanta o asemenea sustinere).
este inselaciune.
Este greu de stabilit ca ar fi inselaciune.
Depinde de modul in care s-au petrecut lucrurile.
De principiu, este vorba de un contract nerespectat...
Daca si-a dat date de identitate false atunci discutia se indreapta clar catre infractiunea de inselaciune...

avocat Claudiu Lascoschi
~ Conținut șters la cerere ~
Eu cred ca respectiva persoana daca nu si-a dat date de identificare false nu va avea nicio problema penala.
Daca as apara o asemenea persoana nu cred ca ar putea avea probleme penale.
Dar, cum este foarte probabil sa nu apar o astfel de persoana, ceea ce vor decide organele in drept va conta...

avocat Claudiu Lascoschi
Sustin parerea si motivarea pertinenta a dlui.Roigojan si consider la randul meu ca este posibila o incriminare pentru inselaciune in foma simpla,prev.in al.1 al art.215 c.pen.
"Prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase.....,in scopul de a obtine pentru sine un scop material injust" a inceput sa se materializeze din momentul prezentarii la receptia hotelului si a fost finalizata in momentul sustragerii de la plata prestatiei hoteliere.

Ar fi foarte interesant daca dl.avocat Lascoschi si-ar motiva in drept sustinerile

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajatorul cand mi-am bagat demisia desiree_margot desiree_margot angajatorul nu-mi incheie actele la plecarea mea din firma considerandu-se prejudiciat de mine pentru facturile la cazare ,la care eu nu am dormit,pe riscul si ... (vezi toată discuția)
pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ? radoi radoi Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze materiale de constructii, iar ... (vezi toată discuția)
Inselatoriile pe internet mateidonea mateidonea Bun gasit Din pacate va deranjez cu o problema foarte dificila, pentru mine, rugandu-va sa-mi oferiti un sfat pentru ca nu stiu foarte bine ce sa fac. Pe ... (vezi toată discuția)