avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune pe bunuri ipotecate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune pe bunuri ipotecate

O intrebare: Daca mama renunta in favoarea copiilor la mostenire in urma decesului sotului, bunurile fiind ipotecate la banca ( casa si terenuri) si fiind si alte acte notariare de imprumut de bani semnate de sotul decedat (datoriile sunt mai mari decat bunurile), cum trebuie sa procedam in privinta minorilor la succesiune si daca sunt sanse ca acesti copii sa poata ramane in casa. Pot fi ei executati daca sunt minori ?

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:09, 28 Aprilie 2010
ar trebui citite contractele de ipoteca pe care le aveti cu banca.
de regula se fac si niste asigurari de viata pentru sumele ce se acorda cu titlu de credit.
Banca spune ca nu a avut asigurare de viata la contractele de credit si oricum nu era valabila, si-a luat viata. Ne-a lasat cu o gramada de datorii. Nu-mi permit sa am un avocat, din lipsa de bani, de aceea am cerut ajutorul aici. Poate ma sfatuieste cineva cum sa procedez cu succesiunea pentru a ramane linistiti. Nici eu si nici copiii nu avem vre-o vina in toata situatia asta.
Doamna, de acord ca nu aveti o vina, dar nici nu puteti primi niste bunuri pentru care nu aveti contributii.
Adica lipsa culpei nu inseamna ca vi se cuvin acele bunuri.
Incercati sa faceti o intelegere cu banca, sa esalonati si sa preluati dv. datoriile sub inventar odata cu partea dv. de mostenire, sa reesalonati, sa stabiliti de comun acord o rata...
Sanse reale fara sa investiti bani, nu aveti sa pastrati casa. Nu conteaza daca dv. nu dezbateti mostenirea, o vor dezbate creditorii (banca) pt. dv. si copii.
E o solutie si asta, dar care sunt urmarile si cat va poate costa in plus pe termen lung, nu stiu daca merita. Asta inseamna sa faceti calcule cu cineva care se pricepe, sa vedeti cum sunteti avantajata mai mult.
Renuntarea dv. la mostenire poate fi revocata in instanta de creditori, deci iar nu vad o solutie reala!
E nevoie macar de o citire de acte, de un studiu al spetei, nu prea putem sa dam asa cu pareri, generic, pentru ca depinde, cum spunea si colega, si de ce o fi prin acte. Si de pozitia bancii, si de ce ati discutat deja cu ea etc.
V-au contactat deja?
Am avut discutie cu banca, sunt intelegatori, cei care preseaza sunt creditorii care au acte notariale de imprumut de bani semnate doar de sotul meu. Acestia vor sa se vanda bunurile cat mai repede in speranta ca-si vor recupera si ei ceva dupa ce se indestuleaza banca. Oricum, va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Refinantati... ati discutat cu banca si despre asta?

Alte discuții în legătură

Moștenesc și creditul soției? eu nu am semnat nimic la refinanțarea lui, pot fi obligat să-l plătesc? ContSters463231 ContSters463231 Daca sotia a facut o refinantare la bcr primind salariul pe card la aceasta banca,,eu sunt obligat sa-i platesc creditul? Ea a decedat de cancer. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Decesul imprumutatului unui credit bancar ipotecar, ce se intampla cu creditul Nonynel Nonynel Speta este urmatoarea: A decedat o persoana care avea de achitat un credit bancar de nevoi personale garantat cu o ipoteca asupra unui imobil apartinand ... (vezi toată discuția)
Act de donatie apartament catre minor aadriana aadriana Am o problema cu apartamentul.Am avut un credit de nevoi personale si la un moment dat nu am mai putut plati ratele.Sotul a decedat anul asta si urmeaza sa fac ... (vezi toată discuția)