avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale control politie comunitara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

control politie comunitara

Buna seara. Sunt P.F.A cu sediu pe propritatea mea si va rog sa-mi spuneti si mie daca cei de la politia comunitara au voie sa imi controleze actel, fara sa fie insotiti un angajat al primariei (dupa cum stiam eu) si in plus cel ce m-a controlat nu era imbracat in uniforma corespunzatoare. Daca a fost o incalcare a legii, cum pot sa reclam aceasta? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:16, 14 Martie 2007
Cf legii nr. 371/2004 nu au dreptul sa faca astfel de controale decat daca insotesc functionari ai primariei.
De asemenea au obligatia de purta uniforma si insigna si de a se legitima afara de cazul cand timpul nu le permite.

Din cate am intels eu, domnii care v-au controlat "legal" nu aveau nici uniforma nici insigna ci numai legitimatie.
V-as sfatui sa faceti o plangere la primarie, pentru ca din punctul meu de vedere si-au depasit atributiile.
Chiar in situatia in care aduceau la indeplinire o HCL trebuiau sa insoteasca functionari ai primariei si nu de capul lor sa vina la dvs.
In timpul serviciului, functionarii publici din Politia Comunitara trebuie sa poarte OBLIGATORIU uniforma.
Asa incat, pe viitor, dvs. si toti ceilalti interesati, trantiti-le cu tupeu usa in nas distinsilor domni fara uniforma.
Si povestiti-le, elegat, ca atata timp cat nu poarta o uniforma, dvs credeti ca el a plecat la carciuma din colt, si poate ca gresit adresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuții control poliția locală LucicaBuzea LucicaBuzea Buna ziua,am si eu o intrebare.Pol locala poate controla o firma ? Si mai ales in perioada ordonantei de urgenta ?Si daca da,ce trebuie sa prezinte in momentul ... (vezi toată discuția)
Spor de 25% calin cristiana calin cristiana Sporul de 25% pentru functionarii publici pentru ce se acorda? Obligativitatea portului tinutei{uniformei} la Politiile Locale are vreo legatura cu acest spor ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara - atributii lordxl lordxl Ce reprezinta fapta sefului Politiei Comunitare de a da ordine verbale subalternilor de a constata si sanctiona contraventii fara ca acestia sa aiba drept de ... (vezi toată discuția)