avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea de drept

As vrea sa stiu daca o condamnare de sase luni cu suspendare cu o perioada de proba de doi ani si sase luni pentru o infractiune economica, primita in urma cu 15 ani si un 18 indice 1 pentru o infractiune la regimul circulatiei primit in urma cu 13 ani ma pot impiedica sa sustin examenul de admitere la Institutul National al Magistraturii. Mentionez ca sunt student la drep si dupa definitivarea studiilor de licenta as vrea sa sustin acest examen.
participati linistit! sunteti reabilitat de drept!!!sunt procurori care au intrat in inchisoare au iesit s-au reabilitat si au redevenit magistrati...in america la noi nu am auzit insa nu e cazul la d-voastra....puteti participa linistit repet!!!!trebuie o minte infractionala intre niste procurori...daca ai fost copil cuminte s-ar putea sa nu-ti ajute ....;)
prosecuter_badboy a scris:

participati linistit! sunteti reabilitat de drept!!!sunt procurori care au intrat in inchisoare au iesit s-au reabilitat si au redevenit magistrati...in america la noi nu am auzit insa nu e cazul la d-voastra....puteti participa linistit repet!!!!trebuie o minte infractionala intre niste procurori...daca ai fost copil cuminte s-ar putea sa nu-ti ajute ....;)


Dvs.sunteti in SUA,noi suntem in Romania,iar in Romania,acestea sunt prevederile,fie ca ne plac sau nu.
V-ati exprimat o parere,pe care nu putem decat sa o respectam.
Daca dvs.ii permiteti sa participe,atunci,este...O.K. !
Problema,nu este de participare,ci de ...selectare
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
Din punctul meu de vedere , din moment ce reabilitarea produce efecte pentru viitor , si fiind dat faptul ca odata reabilitat fostuui condamnat ii sunt recunoscute toate drepturile unui cetatean care respecta legea , care nu mai este in conflict cu legea , fostele condamnari nu influenteaza admiterea userului in magistratura.
Confrom legii , prin reabilitarea fostului condamnat se înlătură, pentru viitor, toate consecinţele penale ce decurg din condamnare. El este reintegrat în societate, prin înlăturarea pentru viitor a tuturor incapacităţilor şi interdicţiilor ce decurg din condamnare şi dobândeste din punct de vedere moral şi social o situaţie ca aceea pe care acesta a avut-o înainte de condamnare.Reabilitarea mai are ca efect înlăturarea interdicţiei de a ocupa anumite funcţii, precum şi înlăturarea interdicţiei de a ocupa anumite profesii.Totusi, reabilitarea nu constituie o repunere totală a condamnatului în situaţia avută anterior condamnării, ci are anumite limite, sub aspectul efectelor pe care le produce. De exemplu, reabilitarea nu are ca efect obligaţia de reintegrare în funcţia din care infractorul a fost scos în urma condamnării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept vs examenul de primire in barou ca avocat stagiar?? marduk marduk O persoana condamnata pentru o infractiune cu intentie(minor 16 ani la data comiterii faptei),reabilitat de drept, poate participa la examenul de intrare in ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept , admitere in magistratura danutzlucy@yahoo.com danutzlucy@yahoo.com As vrea sa stiu daca o condamnare de sase luni cu suspendare cu o perioada de proba de doi ani si sase luni pentru o infractiune economica, primita in urma cu ... (vezi toată discuția)
Antecedent penal vs cazier judiciar boglaz boglaz Buna ziua Pentru admiterea la Institutul National de Magistratura una din conditiile pentru acceptarea dosarului de inscriere este \"lipsa antecedentelor ... (vezi toată discuția)