As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema juridica a asociatiei de proprietari. Continutul legii 230|2007 Art.18 alin.(3) , (7) l-am inteles.Pe cine poate sa mandateze presedintele asociatiei de proprietari intr-un proces civil cu unul dintre proprietari si in baza carei legi(in-afara de un avocat angajat care presupun ca in momentul infatisarii in proces trebuie sa faca dovada ca este angajat de Asociatia de proprietari ca sa o reprezinte in instanta)
asta i-am spus si eu dar dumnealui invoca art 40 alin1) si alin 2) din H.G.nr. 1588|2007 care in interpretarea lui ,nu ii da dreptul sa aplice calculul pe cota parte indiviza pt caldura pe spatiile comune asa ca de cind a inceput facturarea caldurii ne-a "procopsit" pe cei fara CT cu toata suma facturii de la furnizor(RADET)
Articolul 40 din HG 1599/2007 se refera la decizia comitetului de a face procedura de citire contoare (apa si caldura), de calcul (a cotei de apa si caldura)si de plata al serviciului de prestare a acestor activitati in cazul in care exista repartitoare si apometre. Ca e vorba atat de apa, cat si de caldura.
Deci articolul 40 se refera la cine, cum citeste contoarele din apartament, cum se face impartirea acestor cheltuieli etc.
Nu se refera la cum se imparte caldura - individual si la comun.
Acest aspect este reglementat de ANRSC, dupa cum v-am spus mai sus. Si in Ordinele ANRSC scrie clar ca toti proprietarii trebuie sa plateasca caldura la comun, chiar daca sunt debransati. Scrie? Scrie!
Aveti toate textele necesare, cititile si dati-i-le si lui sa le citeasca si sa-si faca treaba ca lumea si in cunostinta de cauza! Ca acoperire legala are, numai s-o inteleaga si s-o aplice!