avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recurs impotriva sentintei penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recurs impotriva sentintei penale

Am fost parte vatamata intr-un proces penal.Dosarul a fost trimis in instanta pentru comiterea in coautorat a infractiunii de lovire si alte violente,prev. si ped. de art 180 alin.2 din CP,cu aplicarea art.75 lit.a CP,in mai 2009(dintr-un grup au fost trimisi doi).Dupa vreo sapte termene,in care au fost date solutii de tot rasul,ba apaream ca inculpat si am cerut o amanare,ba inculpatul deja audiat la celalalt termen lipsea si iar s-a cerut amanarea si multe altele pe data de 15.04. 2010 s-a dat pronuntarea.Am fost si am vazut condica unde judecatorul a considerat ptr.cei doi ca MERITA urmatoarele pedepse:
pentru primul:3 luni cu suspendare si 300 lei daune morale in solidar cu celalalt inculpat.
pentru al doilea:amenda penala de 1500 lei.
Doresc sa mentionez urmatoarele aspecte:
-in 2007 am fost tarat,batut intr-un gang de mai multi indivizi.
-am depus plangere la politie
-am depus plangere ptr. tergiversare ca nu mai ajungea dosarul in instanta
-am depus la dosar raportul de expertiza medico-legal;Am avut 16-18 zile ingrijiri medicale
-am avut doi martori pe care i-a audiat politia,procurorul,judecatorul care au con firmat ca erau prezenti cand indivizii m-au batut.
-inculpatii nu au avut decat un martor/mama unuia dintre ei care a trebuit sa spuna daca la ora producerii incidentului inculpatul se afla in casa,alti martori nu au dorit sa fie AUDIATI!
-la ultimul termen judecatorul ,cu toate ca procurorul s-a opus ,a audiat martorul unuia dintre inculpati(ca fiind tata vitreg) si care in ultima instanta a sosit in tara ptr. ca lucreaza in Italia,care de fapt in toate termenele date, inculpatii nu i-au pronuntat macar odata numele ca ar avea act de incident si nici nu au dorit audierea lui.Nu am avut timp sa ma opun!
Acum va rog din suflet sa-mi spuneti cand voi lua act de hotarare(ptr. ca nu a fost inca redactata),daca mi se va comunica acasa(fiind dosar penal) si care este termenul de depunere a motivelor recursului de la comunicare(daca mi se va comunica).Si fiindca nu am avocat va rog daca se poate, cum pot cere in termeni juridici,pedeapsa maxima (conf. incadrarii) si daunele morale pe care eu le-am cerut.Considerati ca judecatorul a incadrat corect acesta fapta?

Nu pot sa cred ca se intampla asa ceva in justitia romana!
Nu am voie sa dau numele judecatoriei unde s-a judecat cazul,dar nu am crezut vreodata sa vad asa ceva.........CIRC!
Am uitat sa specific ca cei doi sunt cunoscuti cu antecedente penale si chiar in anul 2009 au fost retinuti ptr.scandal(ultraj)
Cu stima!

Violeta
Daca nu vreti sa cheltuiti bani,este problema dvs,dar daca vreti sa vi se faca dreptate,trebuie sa ii dati, pentru avocat ,pentru alte cheltuieli ocazionate de proces.
Dvs,oricat v-ati stradui, probabil ca nu sunteti in masura sa apreciati probatoriile administrate si de ce s-a ajuns la acea solutie.
De asemeni nu sunteti in masura sa apreciati,daca termenele acordate au fost cu incalcarea legii.
De aceea este nevoie de ajutor specializat,iar pana cineva nu vede actele si lucrarile dosarului ,nu se poate pronunta daca aveti dreptate sau nu
pe dumneavoastra ce va nemultumeste pedeapasa sau ca nu ati primit daunele care le ati cerut ? nici daca mergeti mai departe nu cred ca o sa rezolvati ceva mai bine va intelegeati cu inculpatii si erati mai castigati nu va plimbati atat prin tribunale eu am avut 25 de zile si inculpatul a primit o amenda de 1000 ron ceea ce au primit cei 2 mi se pare mult dar mai toate cauzele acestea asa se termina va spun din propie experienta
adrianavioleta a scris:

Recurs am facut la sentinta nr...........

pe mine ma intereseaza daca prin motivele pe care le depun ,pot demonstra ca ei trebuie sa primeasca maximul pedepsei!
un avocat costa f. mult si nu inteleg daca eu sunt partea vatamata de ce sa mai cheltui bani ,cand instanta de judecata trebuie sa-si faca datoria!
cu stima! Violeta

La ce proces aveti dvs. nu poate costa foarte mult...
Este aiurea situatia cu pedepsele dispuse pe art 180 si art 181 c. pen.
Tocmai pentru ca nu sunt procese care costa mult...
Multumesc frumos!
Eu nu doresc nimanui sa fie parte vatamata..si nici nu ma pot bucura de raul altuia..justitia nu este ceea ce considerati d-voastra ca fiind justitie..ci e un cumul..trebuie sa se tina cont de ff multe lucruri..iar problema niciodata nu trebuie privita dintr-un singur punct de vedere..pentru ca devine un punct de vedere subiectiv!
Si eu am avut de curand un conflict cu o persoana mai ciocolatie..si intradevar nu a intervenit nimeni pentru mine..nici un barbat nu s-a bagat..desi eram inconjurata de fff multe persoane..toti au tacut..am scapat de persoana respectiva prin amenintare cu politia..eu va cred ca e trist sa fii parte vatamata dar asprimea pedepselor nu tine doar de d-voastra..ci de societatea care pana acum vatamarile corporale nu le-a perceput ca fapte grave..ci ca mizilicuri pedepsite pe masura..e trist si dureros.dar e conform cu mentalitatea noastra!
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
ContSters125947, utilizator
Jurisprudenta se poate modifica.
In functie de situatie se poate ajunge in viitor si la pedepse cu executare dar vor fi mici.
Ideea este ca omul trebuie sa inteleaga ca a gresit.
Daca omul nu a inteles trebuie reeducat prin alte mijloace...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Martor cercetasa cercetasa cand partea vatamata aduce un nou martor in recurs la tribunal la 3 ani de la producerea infractiunii de loviri si alte violente cat de credibil este ... (vezi toată discuția)
Achitare cercetasa cercetasa sunt cazuri de achitare in speta loviri si alte violente (vezi toată discuția)
Recurs cercetasa cercetasa s a terminat recurs la tribunal loviri si alte violente procurorul a cerut respingerea recursului partii vatamate si acceptarea recursului meu ca si ... (vezi toată discuția)