avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Drept creanta - rate apartament bun propriu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Drept creanta - rate apartament bun propriu

Cum se calculeaza dreptul de creanta pentru un apartament dobandit anterior casatoriei la care s-au platit rate in timpul casatoriei in proportie de 50%:
- din valoarea de cumparare a imobilului?
- din valoarea de vanzare ( de piata ) ?
Exista temei juridic pentru oricare din modalitati?
Cel mai recent răspuns: x_man42 , utilizator 18:53, 31 Mai 2011
Presupunere gresita, este vorba de recurs, hotararea este definitiva si irevocabila.
Suma reactualizata a ratelor nu coincide cu nici un procent din valoarea de piata(nu ati inteles bine,este vorba de 50 - 50%).
Avocata mea este cu aproximativ 20 ani mai tanara decat membrii completului de judecata.

Mai aveti si alte presupuneri?
Poate nu am inteles eu bine . Spuneati ca sotul a cumparat apartamentul inainte de casatoria cu dvs , in rate , achitand singur 50% din acesta . Pe timpul casatoriei ati achitat impreuna ,tot in rate, restul de 50% . Spuneti ca instanta va dat acum dvs 50% din val de piata a apartmentului . ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, drept de creanþã juliaeva juliaeva Bună seara În timpul căsătoriei, timp de 9 ani am plătit împreună cu fostul soţ ratele la imobilul unde am locuit. Dar drept de proprietate are numai ... (vezi toată discuția)
Creanta indexata cu indice de inflatie sau la valoarea de piata a imobilului. voinea75 voinea75 Apartament coachizit in timpul concubuinajului in cote 1/2 fiecare (el 1/2 eu 1/2) Eu am pus pentru el suma de bani pentru a avea 1/2 din apartam. Am ... (vezi toată discuția)
Sot decedat. apartament cumparat in rate, de el, inainte de casatorie, dar achitat impreuna. kyrrdan kyrrdan Buna, Asi dori o opinie in urmatoarea problema: Sotul a contractat un ap. in \'77 cu credit CEC, pret 90.000 lei. A achitat in rate 30.000 pana la data ... (vezi toată discuția)