avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratie prestare de servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratie prestare de servicii intracomunitare

Buna ziua,

va rog sa imi spuneti ce declartatii se depun pentru un PFA care este neplatitor de TVA, dar care presteaza servicii intracomunitare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:08, 18 Mai 2010
fiti mai exact d-le dan!

ce fel de servicii prestati?
Scuze,

Servicii informatice, coduri caen 6201, 6202, 6311, 6312

Firmele beneficiare sunt înregistrate la ele în țară ca platitoare de tva
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
bdaniel7, utilizator
daca clientul este o persoana impozabila, trebuie sa va inregisrati in scopuri tva pentru servicii intracomunitare.
persoana obligata la plata tva este clientul dvs. din ue in tara sa, locul prestarii fiind considerat acea tara, conform regulii generale B2B de la art. 133, alin 2 cod fiscal.
păi mă înregistrez în scopuri de tva deși eu nu percep tva?
și o să trimit lunar documentele cu încasările mele și cu tva zero?
mi se pare hilar... ceva demn de guvernul boc.. :))
nu e chiar asa, sunt niste norme impuse de legislatia europeana astfel incat fiecare persoana impozabila sa platesca tva in tara sa.

nu uitati de declaratia 390 :)

Alte discuții în legătură

Factura servicii intracomunitare serena82 serena82 O PFA la norma de venit din RO, neplatitoare de TVA poate sa factureze catre o firma din UE servicii informatice? Daca da, ar trebui pentru asta sa se inscrie ... (vezi toată discuția)
Am obligatia de a ma inregistra ca platitor de tva ? ga-ga ga-ga buna ziua ! am obligatia pentru a putea emite factura de prestari servicii -construcii montaj in Ue -( beneficiarul este stabilit in Ue el va plati tva ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 petricia petricia Daca o societate din Romania, presteaza servicii de publicitate pentru un client din Austria, prestarea se declara in 390? Multumesc mult (vezi toată discuția)