avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Calitatea de jurist
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Calitatea de jurist

Buna.Am si eu o nelamurire daca ma poate ajta cineva.daca o persoana termina dreptul, automat este licentiat in drept si are statut de consilier juridic.La un an de la terminarea facultatii incepe sa lucreze intr-o companie ca asistent managerial si dupa 2 ani este incadrat consilier juridic.poate semna acte in nume propriu ca si jurist daca nu este inscris in uniunea juristilor?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Interesante modificari ale primirii in profesia de avocat.
Un consilier juridic cu 9 ani vechime care are 4 ani anteriori publicarii Legii 517/2003 si care nu are examen de definitivat sustinut nu poate participa la examen=D>
Romanie ai devenit tara tuturor ciudatilor =D>
Cam cat de rau se tem avocatii de juristi????????????????
Avocat stagiar cu 9 ani vechime de consilier juridic, sa te plimbi pe langa judecatorie si sa te intrebi ce ti s-a intamplat :stunned:
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
adelaida_07, utilizator
Adelaida, eu chiar le-am scris celor de la unbr ca acest articol este aberant!
Daca in 2003 avea 5 ani vechime + 7ani pana in 2010 din calculele mele matematice rezulta o vechime de 12 ani de unde rezulta ca puteau intra in barou cu scutire de examen (adica de ce s-ar mai chinui saracii sa stocheze toata tematica pentru examen, pe care oricum nu o folosesti in totalitate)?
Dar traim in Romania si asta chiar ca ne consuma tot timpul....
Eu m-as duce la dumnealor cu lista proceselor castigate de mine in cei peste 7 ani vechime ca si consilier juridic.As fi tare curioasa ce ar spune!#-o#-o#-oX-(X-(X-(
M-am saturat de tot ce inseamna UNBR
Eu nu pot intelege unde este legalitatea ingradirii dreptului de a practica profesia juridica liberala, de catre cei care o practica deja. Singura logica este limitarea concurentei. Daca medicilor stomatologi, care vor sa-si descida cabinete particulare, le-ar fi impusa promovarea un examen organizat de catre medicii stomatologi care deja au cabinete particulare, ma intreb cati din ei ar promova examenul?
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
Adrian Copil, Consilier juridic
abcdeadi se pare ca nimeni nu doreste ca noi, consilierii juridici, sa intram in aceasta profesie sau sa ni se recunoasca statutul de avocat pentru societati comerciale.
Chiar si cei care au fost candva in situatia noastra si au ajuns avocati, nu au depus niciun efort pentru a sustine cauza noastra sau daca au depus, gurile lor au fost inchise la timp.
Asa ca singura noastra sansa, ca sa ne fie recunoscute drepturile este sa trecem peste acest examen cu brio sau sa emigram.
am si eu o nelamurire cine poate sa ma lumineze...
zilele trecute ma uitam in Clasificarea Ocupatiilor în România actualizat 2010, ce credeti ca am sesizat?????? la grupa de baza 2421 ocupatiile componente erau
242101 avocati,
242102 jurisconsult,
242103 consilier juridic.
intrebarea mea este daca pentru avocati s-au infiintat UNBR, pentru consilierii juridici UCCJ, profesia de jurisconsult de ce entitate si prin ce legi, regulamente etc este reglementata??????????:O:D;)

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)
Inscriere pentru definitivat in ccj etta etta Vreau sa ma inscriu in UCCJ pentru a-mi da definitivatul. Are vreo importanta daca am domiciliu intr-un anumit oras si lucrez in alt oras? Precizez ca cele ... (vezi toată discuția)
Juristii sunt obligati sa se inscrie in colegiul consilierilor juridici? mmf mmf Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: urmeaza sa ma angajez ca jurist la o firma si nu stiu daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)