avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnaturi autorizate pe bilant 2009
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnaturi autorizate pe bilant 2009

Salut,

Am absolvit un curs de contabilitate autorizat si m-am angajat contabil cu studii medii la o firma.
Intrebarea mea este : pot semna bilantul la "intocmit"?

multumesc
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
mariarom, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 09:35, 14 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Cine semneaza bilantul la intocmit in cazul unei societati suspendate?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
cactusul, utilizator
Avand in vedere ca o societate suspendata nu poate sa aiba angajati si, ca urmare, nici contabil, inseamna ca bilantul trebuie semnat de un expert contabil independent sau societate de expertiza contabila.
"Avand in vedere ca o societate suspendata nu poate sa aiba angajati si, ca urmare, nici contabil, inseamna ca bilantul trebuie semnat de un expert contabil independent sau societate de expertiza contabila" a spus colegul nostru Iulian Manea.

La cele spuse mai sus vin cu o intrebare: expertul contabil independent sau societatea de expertiza contabila cum va factura serviciile efectuate? Societatea suspendata nu poate inregistra factura emisa de expert. Cum procedam?
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
cameliaj, utilizator
Da, exista multe controverse legate de ce poate inregistra in contabilitate o firma suspendata.

Daca ar fi asa, in logica dvs., nu am voie sa platesc nici la ORC depunerea bilantului? Si acesta e tot un serviciu prestat ca si intocmirea bilantului de catre expertul contabil sau societatea de expertiza contabila.

Oricum, cred ca o societate cu activitatea suspendata poate avea o relatie cu un prestator de servicii, gen expertul contabil, pentru intocmirea declaratiilor (poate mai are datorii la stat si nu poate obtine regim derogatoriu) si a bilantului in mai mare masura decat cu un contabil angajat cu CIM.

Cineva trebuie sa le faca si pe acestea.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
Iulian MANEA, Contabil

Alte discuții în legătură

Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant camicami camicami Ma aflu in urmatoarea situatie: am promovat examenul de acces la profesia de expert contabil,sunt in perioada de stagiu intensiv urmand ca in octombrie sa ... (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pt bilanturile la decembrie 2009 Goanga Goanga Va rog sa-mi dati mai multe informatii din tara privind urm. problema : sunt PFA contabil autorizat, membru al CECCAR cu cotizatia la zi. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)