avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnaturi autorizate pe bilant 2009
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnaturi autorizate pe bilant 2009

Salut,

Am absolvit un curs de contabilitate autorizat si m-am angajat contabil cu studii medii la o firma.
Intrebarea mea este : pot semna bilantul la "intocmit"?

multumesc
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
mariarom, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 09:35, 14 Iunie 2010
Tocmai in acest context am pus intrebarea. M-am gandit ca din experienta colegilor nostri de breasla aflam mai multe detalii.
Sunt de acord ca o firma suspendata mai are anumite plati de facut. Chiar am situatii cand clientii mei au suspendat firma si au obtinut regimul derogatoriu, au avut de plata depunerea bilantului la ONRC, dar am ramas in stand-by cum procedam la emiterea facturii. Am intrebat si la Adm.Fin.de unde am primit urmatorul raspuns:
"Nu aveti voie sa inregistrati nimic pe perioada suspendarii, nici macar facturi de furnizori. Asta inseamna cheltuieli, decont TVA, D394, etc si de aici noi tragem concluzia ca ati incalcat regula suspendarii de a nu avea activitate, respectiv anularea regimului derogatoriu."
Si in final? Ce trebuie facut?
Nu se inregistreaza nimic pe perioada suspendarii. Cheltuielile efectuate in aceasta perioada, se vor inregistra la reluarea activitatii. Din punct de vedere fiscal vor fi tratate ca nedeductibile. Din punct de vedere contabil, se vor inchide prin contul 1171.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant camicami camicami Ma aflu in urmatoarea situatie: am promovat examenul de acces la profesia de expert contabil,sunt in perioada de stagiu intensiv urmand ca in octombrie sa ... (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pt bilanturile la decembrie 2009 Goanga Goanga Va rog sa-mi dati mai multe informatii din tara privind urm. problema : sunt PFA contabil autorizat, membru al CECCAR cu cotizatia la zi. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)