1. Cat sunteti in somaj puteti beneficia de concediu medical, concediu de maternitate si apoi CCC pana la 2 ani.
2. Toate aceste concedii suspenda somajul care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
3. Certificatele de concediu medical le prezentati la AJOFM care le calculeaza si le plateste.
4. Cererea de CCC pana la 2 ani o faceti tot la AJOFM.
5. Calculul indemnizatiei de CCC pana la 2 ani se face avnd in vedere veniturile profesionale nete impozabile din cele 12 luni premergatoare nasterii.
6. In aceste 12 luni intra si perioadele de somaj sau de medica si meternitate cu sumele aferente indemnizatiilor respective.
buna ziua
doresc si eu sa stiu daca lucrez cu carte de munca de la ianuarie 2010 si am nascut pe 24 iulie , am inteles ca nu pot beneficia de indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani si de aceea ramne in ccc sotul meu . as vrea sa tiua daca dupa ce am un an ( ianuarie 2011)lucrat cu carte de munca pot intra eu in ccc in locul sotului meu ?
multumesc
1. Nu veti putea intra in CCC pentru ca nu indepliniti nici atunci conditia ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri profesionale impozabile.
2. Nu conteaza cand intrati in CCC ci doar cele 12 luni premergatoare nasterii.
buna ziua ma aflu in perioada de somaj de 9 luni sunt in a 5 luna de somaj si am gasit sa ma angajez pe perioada de 2-3 luni , m-ai pot beneficia de indemnizatia de cresre copil specificand ca sunt gravida in 1 luna ?
multumesc
1. Daca va angajati cu CIM pe perioada determinata (2-3 luni) indemnizatia de somaj se suspenda si se reia dupa incetarea CIM.
2. Va prezentati la AJOFM cu o copie a CIM (inregistrat la ITM) si completati o cerere de suspendare a indemnizatiei de somaj.
3. Dupa incetarea CIM va prezentati la AJOFM cu o copie a deciziei de incetarea a CIM (inregistrata la ITM) si completati o cerere de reluare a platii indemnizatiei de somaj.
4. Veti beneficia de indemnizatie de CCC.