avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului dupa somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului dupa somaj

daca urmeaza sa fiu somer si in perioada somajului o sa raman gravida ,. am dreptul la indemnizatie si cum se calculeaza aceasta ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:23, 1 Iunie 2011
buna ziua !
incepand cu data de 29.04.2010 ma aflu in perioada de somaj . intretimp am ramas gravida si am gasit in perioada 11.10.2010 - 13.12.2010 sa lucrez pe perioada determinata . m-am intors la somaj pe data de 6.01.2011 deoarece atunci mi s-a dat cartea de munca . intrebarea mea este in perioada 14.12.2010 - 6.01.2011 cum sunt incadrata si mai beneficiez de crestere copil ?
multumesc.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC se ia in calcul si perioada cat ati fost in somaj indemnizat.
2. Nu va faceti probleme daca aveti si ceva pauza in unele luni. Se iau in calcul si fractiunile de luna.
buna ziua .
stiu ca din august 2010 nu s-a mai acordat trusoul pentru nou nascut şi Legea 396/2006 privind acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei, in valoare de 150 ron si respectiv de 230 ron.anul acesta se mai acorda(2011)?
multumesc
Buna ziua.
AM NASCUT PE DATA DE 11.05.2011 SI -AM SI UNELE NELAMURI IN PERIOADA 29.04.2010 - 11.10.2010 SI 06.01.2011 PAN AIN PREZENT AM FOST IN SOMAJ , IAR IN PERIOADA 11.10.2010 - 14.12.2010 AM LUCRAT PE PERIOADA DETERMINATA LA FIRMA CARE AM LUCRAT INAINTE DE 29.04.2010 PROBLEMELE pentru depunerea dosarului de indemnizatie SUNT :
- imi trebuie fisa fiscala - de la somaj sau de unde am lucrat si de unde le pot obtine
-din ce data intru in indemnizatie pentru crestere copil
- de la societatea care am lucrat trebuie completata adeverinta in perioada determinata sau inainte de a intra prima data in somaj
multumesc anticipat
1. In CCC puteti intra oricand incepand cu cea de a 43-a zi de la nasterea copilului.
2. Adeverinta tip pentru CCC se va completa de toti angajatorii sau institutiile in care ati figurat in evidente lor in cele 12 luni premergatoare nasterii.
3. Fisele fiscale se elibereaza de catre angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare din somaj apoi din nou somaj miky3110 miky3110 Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca acum sunt in somaj si imi bag cartea de munca la o firma o luna de zile pot beneficia apoi se somaj? Daca sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil larisal larisal Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt insarcinata in luna a II -a si urmeaza sa nasc in luna iunie. La firma la care lucrez sunt incadrata cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatia pentru crestere copil ECarla ECarla Buna ziua! In luna februarie 2015 mi-a expirat contractul individual de munca pe perioada determinata. Angajatorul a refuzat prelungirea acestuia, in situatia ... (vezi toată discuția)