avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere in revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere in revendicare

Acum 2 ani am cumparat o garsoniera.
Cel care era proprietar, a murit, iar eu am cumparat de la tatal defunctului necasatorit.
Cel de la care am cumparat(tatal defunctului), avea certificat de mostenitor de la notar si actul de vanzare-cumparare al defunctului asa ca notarul a facut actul de vanzare-cumparare intre mine si tatal defunctului.
Toate bune si frumoase, pana acum o saptamana cand am primit citatie de la fiica nelegitima a defunctului prin care solicita o comparatie de titluri de proprietate si cerere in revendicare.
Eu am fost cumparator de buna-credinta, dar totusi exista o mostenitoare care e recunoscuta de defunct pentru ca are numele lui in certificatul de nastere chiar daca defunctul nu a fost casatrit.
Mi-am luat un avocat care zice ca am sanse sa raman cu locuinta cam 50%.
Ce pot face?
Eu nu cred ca mai pot sa recuperez nimic de la cel care mi-a vandut (tatal defunctului).
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 11:24, 27 Martie 2007
Sincer, as vrea sa citesc si eu ce ai xcitit tu, pare foarte interesant...
Nu am prea inteles chestiunea cu lege in sens de cutuma... Legea e lege si cutuma e cutuma!!! Cutuma este izvor de drept doar acolo unde legea ii da voie. Si ce cutuma s-ar aplica in cazul nostru, ca eu nu cunosc? :-/

Am sa-l caut pe Chirita asta...
Chirica... ne poti da un prenume, o universitate unde profeseaza sau domeniul (daca nu e profesor)...
Dan Chirica este prof. univ. la Fac de Drept (UBBCluj). Preda drept civil. contracte speciale si succesiuni (cartea sa de succesiuni -cea noua- a aparut acum 3 ani, probabil ca intre timp a aparut si editia actualizata a contractelor, si include si aceste aspecte. oricum nou ne-a predat numai contr. de v-c find cel mai important, cu toate implicatiile sale). Acum cativa ani a aparut si in EVZ pentru motivul ca pica studentii pe banda rulanta.

Articolul de specialitate de care vorbesc are vreo 30 de pagini!

Daca voi avea posibilitatea il voi scana si posta undeva.
Da, am gasit date despre el... Am gasit si despre faptul ca pica studentii... Da' articolul despre care vorbesti, spune-mi de unde este. Revista de specialitate?

Mersi mult pentru celelalte date.
cred ca a aparut in revista Studia a UBB. dar numai presupun. eu am textul fara sa apara aceasta mentiune. e posibil sa fie alta revista.
in schimb am Succesiuni, care exista pe rafturi in librarii (carte albastra cu rosu,editia 2003 cred) in format electro. (.doc) in 3 fisiere si acolo mai apare chestia cu error comunis... pentru situatia instrainarii unui bun succesoral de un succesibil, dupa care este admisa actiunea in petitie de ereditate a unui alt sucesibil. daca cineva este interesat si este inregistrat as putea cu copy-paste sa trimit acea parte din carte,.nu indraznesc intreaga carte. nu vreau probleme cu editura.

Alte discuții în legătură

Anulare act valentin popescu valentin popescu In anul 2000 unul dintre copii aduce imbunatatiri casei pasrintesti cu resurse proprii(material si financiar)In anul 2002 i se fac act vanzare -cumparare ... (vezi toată discuția)
Am drept la apartament? danielasima danielasima Tatal meu a murit in 1997 parintii mei fiind despartiti atunci eu locuiam cu mama mea. Fratele tatalui a vandut apartamentul proprietate a tatalui din deva. Eu ... (vezi toată discuția)
Nulitate certificat mostenitor ContSters60093 ContSters60093 Va supun atentiei urmatoarea speta: de pe urma defunctului X raman ca mostenitori - sotia supravietuitoare plus 3 fiice (majore). Procedura ... (vezi toată discuția)