avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul fostului angajator de a da referinte; ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul fostului angajator de a da referinte; referinte negative nejustificate

Buna ziua,
Am citit deja pe acest sit despre dreptul angajatorului de a cere referinte despre un potential nou angajat de la vechiul loc de munca; intrebarea mea este: fostul angajator este obligat de lege sa ofere aceste informatii, sau poate refuza, pe motiv ca ar fi politica companiei sa nu transmita referinte cu privire la cei care doresc sa paraseasca firma? Daca exista o prevedere legala ce acopera acest aspect, care ar fi aceea?
Si inca un subiect, legat de protectia angajatului: Este posibil ca fostul angajator sa dea referinte negative pe care nu le poate proba (in sensul ca nu exista la dosarul angajatului nici macar un avertisment scris), insa fara sa fie nevoit sa le justifice?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 05:30, 25 Martie 2007
Este o chestie utila dar mult prea putin utilizata si inteleasa.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, exista posibilitatea ca viitorul angajator sa ceara ... Romanul08 Romanul08 buna ziua, exista posibilitatea ca viitorul angajator sa ceara anumite acte despre mine de la fostul angajator (nu prin intermediul meu ci direct intre ... (vezi toată discuția)
Caracterizare / scrisoare de recomandare ContSters207071 ContSters207071 Va rog sa -mi spuneti si mie daca exista vre-o lege in care sa reiasa ca un fost angajat poate solicita o caracterizare / scrisoare de recomandare de la ... (vezi toată discuția)
Verificare informatii cim actual de catre un potential angajator KarmenK KarmenK Va rog sa-mi precizati daca un potential angajator poate obtine informatii pe cale LEGALA de la ITM/ angajatorul current sau un fost angajator, despre salariul ... (vezi toată discuția)