avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocati

Buna ziua,
In derularea unui contract de asistenta juridica intre un avocat si o persoana juridica pentru achitarea onorariului este normal ca avocatul sa emita intai o factura si apoi sa elibereze o chitanta care atesta plata?
Acesta este si punctul meu de vedere.
In contract s-a specificat de catre avocat ca plata se va face la eliberarea chitantei, ( chitanta obisnuita care prevede am primit suma de.....eu avocat)
Problema este ca in acest moment exista chitante semnate de avocat care atesta ca a primit niste bani si acesta sustine ca nu a primit acesti bani.
In opinia mea chitantele emise de avocat elibereaza de datorie persoana juridica respectiva.
Faptul de a insera in cuprinsul contractului de asistenta judiciaraaceasta prevedere ca se va elibera intai chitanta si apoi se va primi bani da in final imposibilitatea avocatului de a nu se putea apara in momentul in care sustine ca are de primit bani pentru o anumita prestatie dar exista in acelasi timp o chitanta in care sustine ca a primit banii respectivi.
O opinie?
Multumesc avocatnet.ro
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 14:59, 5 Mai 2010
Daca ati achitat banii aia sau nu nu ne spuneti nicaieri.
Din speta se desprinde ca avocatul v-ar cere niste bani deja platiti iar supararea dv. e ca el a pierdut procesele...
Nu spun ca ar trebui sa va supere asta ori nu, spun insa ca cele doua lucruri nu au legatura intre ele; nu cunosc obiectul dosarelor etc., dar obligatia avocatului e de diligenta si nu de rezultat.

In toate cazurile, nu ne spuneti nici daca ati primit initial un exemplar al contractului.
Nu inteleg nici cum v-ati inrcedintat intr-un om care nu v-a emis facturi si, mai ales, nu inteleg in ce baza ati achitat acele sume de pe o firma. Nu are un contabil societatea dv., nu aveti vreo idee despre cum se fac platile comerciale? :O

Chitanta este un act financiar-contabil care atesta ca s-a efectuat o plata; factura este actul care atesta ca e ceva de platit...
Daca atata stie acel avocat, asta sa pateasca. Faceti o contestatie la executare si poate aduceti ceva lamuriri referitor la ce v-am aratat mai sus, sa inteleg si eu mai bine situatia.
Multumesc pentru raspuns
Voi face contestatie si voi depune chitantele in copie conform cu originalul , daca le cere instanta voi prezenta originalul si voi cere avocatei care elibereaza o chitanta cu am primit suma de..... sa faca dovada ca nu a primit-o.
S-a ales praful si pulberea de meseria asta.
Daca vrei sa o practici corect ai de luptat cu constiinta colectiva ca avocatii sunt niste............ tocmai din cauza unora si altora

Doamna, am pus cateva intrebari pe care le-ati ignorat cu gratie... or ele sunt importante.
Daca acele chitante s-au taiat numai si numai ca sa fie depuse in dosar, de exemplu, sansele sunt sa pierdeti cu brio! Sau sa va treziti cu vreo plangere penala sau mai stiu eu ce... in functie de avocat, de atitudinea dv. si de imaginatia lui.

O sa fie o mare problema cum o persoana juridica a platit in lipsa unor facturi, se va intreba judele pe ce baza, ca nici de contract nu imi spuneti nimic.
Dar... mergeti asa, tot cu o struto-camila in instanta, ca sa fiti pe aceeasi lungime de unda cu avocatul ala.
NU inteleg cum de puteti denigra o meserie intreaga (apropo, e impotriva regulamentului si va rog sa incetati, generalizarile de gen inseamna discriminare), in timop ce in acelasi stil va comportati si dv.
Atitudinea avocatului se va raporta exact la a dv. si eu v-am spus sa faceti contestatie presupunand un anume comportament al dv. Pe care dv. nu mi-l confirmati, deci aveti sanse mari sa mai pierdeti niste cheltuieli de judecata.
Succes!
D-na Popescu, asa cum a mentionat si @avlil nu rezulta din postarile dvs urmatoarele:
1. ati semnat si primit contraxt de consultanta juridica?
2. ati achitat suma de bani sau aveti doar chitante (mai sunt si avocati acre elibereaza chitante fara sa primesca si banii pentru a depune dovada cheltuielilor in caz de castig sa recupereze banii) - nu am inteles aceasta manevra dar ma rog...
3. nu rezulta din postari daca avocatul a depus toate diligentele, ci doar ca a pierdut toate procesele.

Paptul ca a pierdut se poate datora mai multor factori - probele impotriva dvs, apararea putin pregatita sau fara argumente solide, etc.... si oricum judecatorul este cel care dispune in numele legii, chiar daca uneori mai greseste si acesta.

Nu mai aruncati cu vorbe in AVOCATI doar motivat ca ati pierdut, nu e cinstit.
Sa inteleg ca daca aveati castig era ok, avocatul era cel mai bun si ii aduceati laude aici in forum?
Multe scuze pentru atitudinea mea.
In principiu sunt de acord cu dvs., urmare a reintegrarii mele pe post, datorita sa spunem neglijentei fostului avocat al firmei, am inceput si caut sa descurc toate incurcaturile facute de un administrator si un avocat ambii fara sa-i mai numesc.
In acest moment incep sa sustina si unul si altul , ba ca nu si-a primit banii dar a taiat chitante, ba ca nu i s-ar fi dat contractul de asistenta juridica, ba ca s-a platit din fonduri personale si astfel nu apar iesirile din firma corespunzator onorariului.
Deci in final problema se prezinta asa:
-se sustine de administrator ca nu i s-a remis o copie dupa contractul de asistenta judiciara
-administratorul are ultimele chitante ale avocatului si sustine ca a platit avocatul din fondurile proprii, prin urmare nu exista iesiri din firma , mai pe scurt
-avocatul sustine ca nu a primit banii , dar de ce a taiat chitatnte numai acesta stie cu data de....
Prin urmare nu stiu daca voi mai primi un raspuns de la dvs. rezolvati speta aceasta in cazul in care avocatul investeste contractul de asistenta juridica cu formula executorie in urma brambureli ce se intampla si care este solutia finala.
Cat despre parerea mea despre aceasta profesie avand in vedere ratingul dvs. las la aprecierea dvs sustinerile mele.


-

Alte discuții în legătură

Contestare la executare popescu marcela popescu marcela Buna Ziua, Am primit o notificare de la un Birou de Executori Judecatoresti prin care se notifica neplata unor sume de bani in urma unui contract de asistenta ... (vezi toată discuția)
Chitanta onorariu avocat costel_57 costel_57 Buna ziua, Am platit un avocat, mi-a dat chitanta dar nu ma lasa sa o depun la dosar, o vrea inapoi spunind ca ii trebuie in ziua procesului......e normal ... (vezi toată discuția)
Avocat ce nu doreste sa plateasca dari la stat MissBabylicious MissBabylicious Buna ziua.Am un contract cu un avocat caruia i-am platit onorariul(in urma castigarii procesului) ,i-am cerut chitanta si a refuzat sa-mi taie chitanta ... (vezi toată discuția)