avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa teren

Am si eu o intrebare: locuiesc la casa si vecinul din fata mi-a tot spus ca, dupa schita de proprietate, nu ii iese suprafata de pamant. Intentia lui este de a sparge gardul si al face cu un metru in curtea mea. Ideea este ca in 1999 a fost deschis proces in legatura cu casa si acel vecin, care este fratele socrului meu, a fost de acord sa i se dea o bucata de pamant in alta parte, compensand lipsa terenului. Eu detin un act facut in prezenta avocatului pentru aceasta intelegere. In spatele gradinii curge un mic rau, dar schita nu urmareste cursul apei. Masuratoarea facuta de noi pe terenul nostru e OK, iesind suprafata trecuta in schita, dar vecinul zice ca avem mai mult teren ca el. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.:(
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 10:39, 3 Mai 2010
in cazul in care va fura din terenul dsv, veti face in instanta o actiune privin revendicarea si granituirea si aduceti si aceea tranzactie.
nu cunoastem exact despre ce a fost vorba in acea tranzactie si nici cum s-au lamurit treburile si in concluzie nu ne putem pronunta.
dar solutia sugerata de mine ar trebui s-o luati in calcul daca vecinul incorporeaza o suprafata din terenul dvs.
deci pana nu face el primul pas dvs sa stati cuminte.:))

avocat myra vasilescu
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Cadastru care nu corespunde realitatii criistiian criistiian Cadastru facut nu corespunde cu realitatea. Schita si masuratorile sunt eronate si in avantajul vecinului. Adica a facut curtea vecinului mai mare cu 1 m spre ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastre eugen2011 eugen2011 Buna ziua , Am o problema pentru care cer sprijinul celor de specialitate sau celor care au trecut prin asa ceva.Acum patru ani ani am fost la notar pentru a ... (vezi toată discuția)