Am fost instiintat ca postul meu se restructureaza(este vorba de aceeasi firma ca si in trecut), si mi s-a inmanat o Decizie de concediere in baza art 65 alin. 1 din Codul muncii(pe motiv de reducere a postului, decizie determinata de masurile de limitare a cheltuielilor cu forta de munca), cu un salariu compensatoriu si 20 de zile de preaviz. Pana aici, toate bune(daca pot sa spun asa....)
Intrebarea mea este:
1. Pot contesta aceasta decizie, atat timp cat firma nu mi-a prezenta lista cu posturile disponibile(vacante), sau nu a incercat re-distribuirea mea intr-un alt post ?
2. Pot contesta aceasta decizie, atat timp cat sunt desemnat Reprezentant al angajatilor, si firma nu mi-a prezenta o lista cu acceptul angajatilor firmei de a disponibiliza/inlocui acest reprezentant ?
3. Salariu compensatoriu acordat trebuie sa fie la valoare neta sau bruta ?
Scuze daca exprimarea nu a fost tocmai academica, insa, sunt sigur ca intelegeti unde bat cu intrebarea mea.
Daca cele enuntate de mine sunt adevarate, pot "obtine" ceva suplimentar ?
HR-ista noastra imi spune ca Firma are adoptat Contractul colectiv de munca la nivel national, pe motiv ca s-au facut propuneri pentru Contractul colectiv la nivel de Firma, acestea nu s-au aprobat de conducere, in concluzie s-a adoptat Contractul colectiv de munca la nivel national.
Este corect?
Firma are ~40 de angajati, si este o companie de import si distributie uleiuri si lubrifianti.
Este posibil sa faca parte dintr-o "asociatie" si in acest caz sa aibe adoptat un CCM la nivel de ramura de activitate, in care sa fie stipulate alte conditii de restructurare/disponibilizare (mai favorabile angajatului)?
Concediere
dutzu
buna ziua!
am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)
Art 65
ContSters75393
Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)