Am fost depistat in trafic de catre politia rutiera cu o alcoolemie peste limita legala,in sange...1.20 respectiv 1,30 in scadere...nu mai conteaza...vreau sa stiu si eu daca in audienta la procuror trebuie sa vina si avocatul sau pot sa ma duc singur,iar in caz de proces trebuie neaparat sa ma prezint pt ca sunt la facultate la sibiu iar procesul va fi la bacau...orice raspuns este bine venit....multumesc
am fost sunat de catre politaiul care face dosarul nici nu stiu cum sa,i spun,si mi,a dat termn pana vineri sa ma prezin la politie cu martorii care m-au vazut cand am baut alcool la acea data,insa eu i,am zis ca nu am pe nimeni iar el a precizat ca nu-l intereseaza si a inceput sa tipe....dak nu am martori ce pot pati?
In situatia in care realitatea este ca nu exista martori,sunteti obligat sa staruiti in pozitia initiala ,indiferent de demersurile temenice,sau mai putin temeinice ,ale organului de cercetare
Proba dovedirii vinovatiei dvs,cade in sarcina organului de urmarire penala si a instantei,conf.art.65 c.pr.pen,deci nu aveti de ce sa aduceti martori,decat pentru a dovedi contrariul sau in circumstantiere.
Puteti depune la politie sau la procuror adeverinta de student si declaratii ale unor persoane care va cunosc si cunosc comportarea dvs.in societate,acestea fiind considerate probe in circumstantiere personala.
De asemeni,daca nu vi se primesc, le puteti depune in instanta.
Vorbiti cu avocatul si nu aduceti niciun martor.
Daca politistul "o ia razna" lasati-l in pace sau formulati sesizare in legatura cu comportamentul acestuia sefilor sai ierhici superiori sau plangere penala pentru cercetare abuziva,conf.art.266 c.pen.
Nu va lasati intimidat,fiti calm si raspundeti intrebarilor.