Un judecător, ce are un împrumut de peste 120000 EURO pentru o perioadă de 20 de ani şi mai are şi soţul angajat pe o funcţie importantă la cel care i-a împrumutat banii, poate face parte din completul de recurs în care debitor-intimat este cel de la care soţul câştigă un salariu de 8000 lei/lună şi căruia are obligaţia să-i restituie împrumutul?
Aştept cu nerăbdare răspunsurile dvs.
Din păcate nu mai am nicio cale de atac. Am formulat în termen legal contestaţie în anulare, dar nu am avut nicio şansă.
Precizez că, obiectul cererii dedusă judecăţii este stabilirea valorii şi obligarea debitorului să plătescă o sumă de bani pentru a acoperi prejudiciul cauzat prin neîndeplinirea obligaţiei de a face, iar suma de bani este dovedită prin raport de expertiză judiciară întocmit la cererea expresă a debitorului, ce recunoaşte şi acceptă că datorează suma respectivă, întrucât nu a cerut anularea raporrtului de expertiză până în acest moment, însă refuză să o plătească de bună voie.
În atare situaţie mai există vreo şansă de a recupera de la debitorul obligaţiei, ce este în termen nefiind prescris dreptul de a cere punerea în executare a titlului primordial, echivalentul bănesc al prejudiciului suferit ca urmare a neexecutării obligaţiei de face prevăzută irevocabil în dispozitivul titlului?
Vă mulţumesc !