Da, k, de acord, da' asta nu inseamna ca-i poti spune omului ca fiind o normalitate, nu?
Bravo Nicoletei, eu sarisem peste mesajul ala, se pare, de tot insistam ca incapatanata...
Dragilor,
E simplu sa ai ancheta la primul termen daca, imediat dupa petitul actiunii scrii cu bold (eventual) urmatoarele:
Va rog sa dispuneti ca pentru termenul de judecata sa fie citata si Autoritatea Tutelara a Sectorului.... Si sunt citati
Primind citatia (impreuna cu o copie a cererii de chemare in judecata depusa special pentru ei) apar la usa pentru ancheta sociala.
Nu o data ci de N ori mi s-a intamplat sa am raportul la primul termen.
Aici e deja discutie intre avocati care pe mine ma depaseste...Ce inseamna ancheta sociala? Ce probe? Eu intrebam de un divort cu care ambii sunt de acord, in care exista un copil minor asupra caruia nu exista discutii de tutela (ramane cu mama) si nici de vizitare. Nici cu partajul nu e clar daca se va face, mai probabil se va cadea la intelegere. Deci, in aceste conditii, cat dureaza?
Chiar daca parintii sunt intelesi, atata timp cat exista un copil minor, judecatorul este obligat sa citeze si Autoritatea Tutelara. (serviciul cu acesta denumire din Primaria dvs) Aceasta, nu se prezinta la procese, dar isi exprima, in scris, intr-un raport, parerea cu privire la persoana careia, in opinia lor, este mai bine sa-i fie incredintat minorul. Sigur ca, daca sunteti intelesi si ii primiti acasa veseli si fericiti, fara scandal, vor tine cont de fapt tot de parerea dvs. Dar ancheta sociala este OBLIGATORIE.
Doar in cazul in care nu ar fi existat copil minor, puteati sa divortati printr-un simplu DA spus judecatorului, la fel ca la starea civila (ba chiar mai simplu, ca acolo va trebuiau si ceva bomboane, coniac si altele pt. invitati). Daca exista copil trebuie sa va prezentati si cu un martor (eventual martor comun pentru ambii soti) care sa indruge ceva despre faptul ca nu mai este posibila continuarea casatoriei dvs.
Nu vorbeam doar intre noi, vorbeam si pt. dvs. Luati la primul termen un martor dupa dvs si, daca veti noroc sa aveti si ancheta sociala atunci, la primul termen sau maxim al doilea termen sunteti divortati, asa cum v-am povestit si mai sus.